29.07.2011. / 09:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Dvije milijarde kuna

Danas ugovor o Brijuni rivijeri - 'Imamo pravo znati više o sudbini nekretnina'

Istarski župan Ivan Jakovčić sinoć je u izjavi za Hinu izrazio žaljenje zbog takve odluke fažanskog Općinskog vijeća jer time, kako je rekao, "Fažana neće zasad ući u najveći razvojni program" tog dijela Istre

Ivan Jakovčić i Jadranka Kosor; Photo: Slavko Midžor/PIXSELLIvan Jakovčić i Jadranka Kosor; Photo: Slavko Midžor/PIXSELLNačelnica općine Fažane Ada Damjanac neće danas na Brijunima potpisati ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Sveta Katarina-Monumenti jer je fažansko Općinsko vijeće na sinoćnjoj sjednici donijelo odluku o davanju uvjetne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" a nije dalo suglasnost na konačan prijedlog spomenutog ugovora koji su izglasovali gradovi Pula i Vodnjan.

"Općina Fažana jest za projekt 'Brijuni rivijera', ali pod uvjetom da se u ugovor uvrste sve naše primjedbe, što nije učinjeno", rekla je Damjanac i dodala kako nitko od njih "nema pravo dati svoje nekretnine na 66 godina a da pritom nema uvida što će se s njima raditi".

Za uvjetnu suglasnost na prijedlog spomenutog ugovora glasovalo je pet SDP-ovih vijećnika, vijećnik HSU-a i nositelj Nezavisne liste Mirko Novak. Protiv te odluke bilo je i pet IDS-ovih vijećnika, a suzdržan je bio vijećnik HDZ-a.

Istarski župan Ivan Jakovčić sinoć je u izjavi za Hinu izrazio žaljenje zbog takve odluke fažanskog Općinskog vijeća jer time, kako je rekao, "Fažana neće zasad ući u najveći razvojni program" tog dijela Istre.

Ističući kako vjeruje da će se uskoro "stvoriti uvjeti i za to", Jakovčić je potvrdio da će se danas neovisno o toj odluci potpisati ugovor na Brijunima, ali će se zasad iz projekta izostaviti područje Pinete koje pripada općini Fažani.

Projekt je vrijedan više od dvije milijarde kuna, a trebao bi omogućiti otvaranje dvije tisuće novih radnih mjesta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
25/10/10

cuma, 29.07.11. 12:15

Bravo, baš ste našli vrijeme pred izbore, besramno, izlizano, nemoralno i uvredljivo,,,,trgovina s biračkim tijelom trebala bi postati predmetom bavljenja Bajićevog kabineta,,kupovina biračkog tijela od strane rezača vrpci kao i samo biračko tijelo u kaznenom su djelu,,,Bajiću što čekaš,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika