29.07.2011. / 12:22

Autor: Totalsport

EYOF: Zlato za Matić, bronca za Grubić u judu

Ovo je dosad bila odlična sezona za Brigitu Matić, koja je u lipnju osvojila broncu na EP za kadete na Malti, a prošli tjedan brončanu medalju na juniorskom Europskom kupu iako je još kadetkinja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTrećeg dana natjecanja za judo na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Turskoj, Brigita Matić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70kg, dok je Ivan Grubić osvojio brončanu medalju u kategoriji do 81kg.

Brigita Matić je do svoje druge velike medalje ove godine došla pobjedama nad Tatianom Voinovom (Lat), Priscom Awiti-Alcarez (VB), Stessie Basteaurd (Fra) i Ajom Gacnik Županc (Slo). Ovo je dosad bila odlična sezona za Brigitu Matić, koja je u lipnju osvojila broncu na EP za kadete na Malti, a prošli tjedan brončanu medalju na juniorskom Europskom kupu iako je još kadetkinja.

U kategoriji do 81kg Ivan Grubić osvojio je brončanu medalju pobjedama protiv Ella Brodmenna (Švi), Mikalaila Baradzonoua (Bje), Paula Socha (Njem), Rokasa Nenartaviciusa (Lit), te je porazom od Rusa Aleksandra Petrunie na kraju uzeo zasluženu broncu. Grubić je jedini muški predstavnik kojem je uspjelo osvajanje medalje na EYOF-u nakon osvojene brončane medalje Jurice Katića na EYOF-u u Finskoj 2009.

Plasman je još ostvario Roko Stjepo, u konkurenciji do 73kg zauzeo je vrlo dobro 7.mjesto.

Vezane vijesti

Judašica Brigita Matić u užem izboru za nagradu Piotr Nurowski

Judašica Brigita Matić u užem izboru za nagradu Piotr Nurowski

Europski olimpijski odbori (EOO) po prvi će puta u 2011. godini najuspješnijem mladom europskom sportašu dodijeliti Nagradu Piotr Nurowski.… Više

Komentari

registracija
3/8/11

lolanje, 03.08.11. 17:06

zasto nije spomenut matej grubiša, koji je osvojio srebrnu medalju, te Tin Mihael Capar koji je također nastupio ? totalno glupo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika