29.07.2011. / 15:49

Autor: Hina

Norveški premijer: Pokolj je napad na našu demokraciju

Dva prošlotjedna napada u Norveškoj predstavljaju "napad na našu demokraciju", poručio je u petak norveški premijer Jens Stoltenberg laburističkim predstavnicima na komemoraciji žrtvama krvavog pohoda Andersa Behringa Breivika.

Jens StoltenbergJens StoltenbergDva prošlotjedna napada u Norveškoj predstavljaju "napad na našu demokraciju", poručio je u petak norveški premijer Jens Stoltenberg laburističkim predstavnicima na komemoraciji žrtvama krvavog pohoda Andersa Behringa Breivika.

Uz ruže, kao simbola radničke stranke, okupljeni su minutom šutnje odali počast žrtvama, njih 76, a radi se oglavnom o mladeži radničke stranke okupljene na ljetnoj sveučilišnoj školi na otoku Utoya, oko 40-ak kilometara od Osla.

"Napad na političko djelovanje je napad na našu demokraciju", rekao je Stoltenberg.

Napadač, 32-godišnji Breivik je priznao napad na vladine zgrade u Oslu i aktiviste radničke stranke na Utoyi i sada se nalazi u pritvoru.

Dva psihijatra, zadužena za procjenu njegova stanja, moraju utvrditi je li kazneno odgovoran. Policijski tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby im je dao rok do 1. studenoga da naprave psihijatrijsko vještačenje i podnesu izvješće.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

registracija
3/8/11

FILIPŽAK, 03.08.11. 12:13

Mislio sam da smo "ludi" samo mi. Očigledno da ni ovi iz Norveške nisu mnogo bolji. Kakve veze ima demokratija sa aktom umobolnog čoveka. Bolje bi bilo da se preispitaju kako su uopšte mogli da stvore u toj svojoj "demokratskoj" sredini ovakvo čudovište. Biće da je to ipak proizvod njihovog društvenog miljea iz raznoraznih "rijalitišoua", "velikih i malih bratova", "svadbi za 48 sati" , "menjam ženu", "imaš ženu vrati stan" itd., itd. . . .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika