02.08.2011. / 14:54

Autor: Hina

Vuković: Crna Gora bi imala datum pregovora s EU-om da se nije miješao Beograd

Predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković u utorak je za beogradski list Blic rekao da bi Crna Gora usvojila izborni zakon i dobila datum početka pregovora s Europskom unijom da nije bilo miješanja Beograda.

Miodrag Vuković (Flickr)Miodrag Vuković (Flickr)Predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković u utorak je za beogradski list Blic rekao da bi Crna Gora usvojila izborni zakon i dobila datum početka pregovora s Europskom unijom da nije bilo miješanja Beograda.

"Mi ne bismo imali problema da nije miješanja Beograda. Pa, zastupnik Socijalističke narodne partije je prije glasovanja o izbornom zakonu razgovarao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Nije slučajnost ni to što se patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej baš u to vrijeme našao u Crnoj Gori, a gori Kosovo", rekao je Vuković.

"Zbog sukoba na Kosovu, eurointegracije Srbije će vjerojatno biti zaustavljene, pa srpski državni vrh čini sve da se to dogodi i Crnoj Gori", izjavio je visoki crnogorski dužnosnik.

Vuković, koji je zastupnik crnogorske Demokratske partije socijalista, rekao je i da "ni pod cijenu eurointegracija" srpski jezik neće biti službeni, iako njime govori više od 42 posto građana Crne Gore.

To nije sukladno Ustavu u kome piše da je službeni jezik crnogorski, a da su srpski, hrvatski i albanski u službenoj uporabi, istaknuo je on za list Blic.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 02.08.11. 15:05

svugdje taj beosmrad se mješa


registracija
4/6/11

VladSerbia, 02.08.11. 17:32

Neverovatno. Stvarno Srbija nema pametnija posla nego da se zaustavlja evrointegracije Crne Gore. Kako je to uopste moguce uraditi? Nije Srbija Amerika za globalnim politickim uticajem, pa da EU Srbiji klima glavom pokorno na sve sto Srbija pozeli. Boze, svakakve ce gluposti crnogorska vlast da smisli da opravda svoju nesposobnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika