03.08.2011. / 13:00

Autor: Nacional.hr

Video: Policija u Sydneyu nakon 10 sati skinula bombu s vrata 18-godišnje bogatašice

U službenom priopćenju koje je objavila sydneyska policija navodi se tek da će za deaktivaciju bombe biti potrebne izuzetne vještine i znanja

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotEkskluzivno sydneysko predgrađe Mosman u bilo je potpunoj blokadi deset sati nakon što je policija rano poslije podne po lokalnom vremenu primila prijavu o postavljenoj bombi.

Kako javljaju australski mediji, 18-godišnjakinja, inače kći bogate obitelji, prijavila je da joj je nepoznati muškarac stavio eksplozivnu napravu oko vrata. Navodno je uz bombu bila obješena i prijeteća poruka u kojoj se navodi da će bomba biti aktivirana ukoliko se ne plati otkupnina, no policija to nije željela komentirati.

Policija je brzo reagirala i evakuirala velik dio susjedstva, a posebne jedinice pirotehničara pokušavaju odstraniti bombu oko djevojčinog vrata.

U službenom priopćenju koje je objavila sydneyska policija navodi se tek da će za deaktivaciju bombe biti potrebne izuzetne vještine i znanja.

Nešto poslije ponoći po lokalnom vremenu ekipa pirotehničara uspjela je deaktivirati eksplozivnu napravu i riješiti djevojku koja je kasnije identificirana kao Madeleine Pulver, kći bogatog poslovnog čovjeka iz Sydneya.

Policija je objavila kako će nastaviti proučavati napravu koju je, kako tvrdi Medeleine Pulver na nju stavio nepoznati muškarac maskiran "fantomkom".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika