03.08.2011. / 18:53

Autor: Hina

Berlin uvjerava: Nema razloga za brigu zbog Španjolske i Italije

Jedan glasnogovornik njemačke vlade ocijenio je u srijedu da "nema razloga za zabrinutost" dok rastu strahovanja od širenja dužničke krize u eurozoni na Španjolsku i Italiju.

Berlin smatra kako dužnička kriza neće zahvatiti Italiju i ŠpanjolskuBerlin smatra kako dužnička kriza neće zahvatiti Italiju i ŠpanjolskuJedan glasnogovornik njemačke vlade ocijenio je u srijedu da "nema razloga za zabrinutost" dok rastu strahovanja od širenja dužničke krize u eurozoni na Španjolsku i Italiju.

On je na konferenciji za novinare istaknuo da je njemački prioritet "provedba rezolucija" usvojenih tijekom europskog summita posvećenog Grčkoj, na kojem je dogovoreno jačanje kapaciteta Europskog fonda za financijsku stabilnost (FESF).

Glasnogovornik njemačkog ministarstva financija je relativizirao turbulencije na tržištima, ustvrdivši da je "zbog ljeta tržište manje, a s većim kretanjima", ali i izrazio uvjerenost da će "programi reformi (Italije i Španjolske) uvjeriti tržište".

Tržištem vlada napetost i nestabilnost zbog bojazni da će se financijska kriza preliti u Španjolsku i Italiju zbog rasta prinosa na talijanske i španjolske obveznice koji je u utorak dosegao najviše razine u 14 godina..

Ta je napetost nagnala talijansku i španjolsku vladu da krenu u akciju kako bi spriječile paniku.

Španjolski premijer Jose Luis Zapatero će se u srijedu poslijepodne sastati s ministricom gospodarstva Elenom Salagdo radi "analize posljednjih kretanja na financijskim tržištima", a talijanski ministar financija Giulio Tremonti otputovao je u srijedu u Luksemburg na razgovore s predsjedavajućim eurozone Jean-Claudeom Junckerom.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 03.08.11. 19:07

Nema straha, Euro sigurno propada. Da ne bi nekome slučajno palo na pamet povući lovu sa bankovnih računa. sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika