04.08.2011. / 07:54

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD: nema konkretnih prijetnji uoči obljetnice 11. rujna

Američki dužnosnici u stanju su povišene pripravnosti zbog mogućeg ponavljana 11. rujna 2001. kada su pripadnici al Kaide oteli putničke zrakoplove i oborili ih na zgrade Svjetskog trgovačkog centra i Pentagona

ArhivaArhivaNema konkretnih i vjerodostojnih prijetnji napadom na Sjedinjene Države uoči desete obljetnice terorističkih napada 11. rujna, izjavila je u srijedu ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano.

Američki dužnosnici u stanju su povišene pripravnosti zbog mogućeg ponavljana 11. rujna 2001. kada su pripadnici al Kaide oteli putničke zrakoplove i oborili ih na zgrade Svjetskog trgovačkog centra i Pentagona.

"Nemamo konkretnih i vjerodostojnih prijetnji za obljetnicu napada 11. rujna", rekla je Napolitano na konferenciji za novinare.

Dužnosnici zaduženi za protuterirističke mjere bili su zabrinuti mogućnošću osvetničkih napada nakon što su američki specijalci u svibnju ubili vođu al Kaide Osamu Bin Ladena u njegovoj kući u Abbottabadu u Pakistanu.

U jednom biltenu FBI-a upućenom sigurnosnim agencijama nakon tog događaja, upozorava se da su bin Laden i al Kaida razmatrali mogućnost sabotaže američkih željeznica na obljetnicu napada 11. rujna ove godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika