04.08.2011. / 11:19

Autor: Totalsport

EP košarkaša, U16: Hrvatska i dalje stopostotna, u četvrtfinalu s Rusima

Mario Hezonja do kraja je utakmice sam pobijedio Francusku ubacivši im 12 uzastopnih poena

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina i dalje je jedina neporažena reprezentacija na Europskom prvenstvu koje se igra u Češkoj. U posljednjem kolu natjecanja po skupinama savladali su Francusku 68-60.

Mladi hrvatski košarkaši vrlo su dobro otvorili utakmicu i iako nisu bili pucački raspoloženi u prvoj četvrtini, obrana je bila na visini zadatka. Francuzi su uspjeli ubaciti tek pet poena u prvih 10 minuta igre koje je Hrvatska dobila s osam poena razlike. U drugoj dionici Francuzi su se razigrali i ubacili 25 koševa, dok su hrvatski košarkaši, baš kao francuski u prvoj četvrtini, ubacili osam manje i s neriješenim rezultatom se otišlo na predah.

U nastavku susreta igrala se i dalje jedna vrlo tvrda i čvrsta utakmica u kojoj se nijedna momčad nije uspijevala odvojiti na opipljiviju razliku. Hrvatska je treću četvrtinu dobila 16-12 i s prednošću od četiri koša krenula u posljednju dionicu. Tomislav Gabrić položio je 2:42 minute prije kraja za 56-56, a nakon toga krenula je simultanka mladića kojem mnogi predviđaju veliku budućnost. Mario Hezonja do kraja je utakmice sam pobijedio Francusku ubacivši im 12 uzastopnih poena. Najprije je stavio dva slobodna bacanja, pa je već u idućem napadu položio za plus četiri Hrvatske. Zatim je u stilu Dražena Ptrovića pogodio dvije vezane trice nakon kojih se Hrvatska odlijepila na šest razlike 42 sekunde prije kraja. Za kraj je pogodio još dva bacanja za konačnih 68-60. Hezonja je za nepune 24 minute provedene na parketu ubacio 22 poena i osam puta skočio za loptu. Nitko od ostalih hrvatskih košarkaša nije uspio ubaciti dvoznamenkasti broj poena, dok je s druge strane Paul Rigot predvodio Francusku s 18 poena i pet skokova.

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala jedinicu uoči četvrtfinala u kojem mlade košarkaše očekuje susret s Rusijom koja je danas savladala Grčku, te dočekala poraz Srbije od Španjolske 74-72 u vrlo neizvjesnoj završnici. Utakmica je na rasporedu u petak s početkom u 15.45.

EP košarkaša U-16, 3. kolo skupine F:

Hrvatska - Francuska 68-60

Turska - Ukrajina 71-51

Latvija - Italija 76-66

Redoslijed: 1. Hrvatska 5-0, 2. Francuska 4-1, 3. Tutrska 3-2, 4. Latvija 2-3, 5. Italija 1-4, 6. Ukrajina 0-5

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika