04.08.2011. / 18:44

Autor: Hina

Countryman: Stanje na Kosovu ne utječe na BiH

Zamjenik pomoćnika američke državne tajnice za europska i euroazijska pitanja Thomas Countryman rekao je u četvrtak u intervjuu video linkom za nekoliko novinskih agencija iz BiH da nestabilnost na sjeveru Kosova ne može utjecati na stanje u Bosni i Hercegovini, za koju je ocijenio da posljednjih godina zaostaje na putu prema EU-u i NATO-u.

Nemiri na Kosovu neće se odraziti na BiH (Reuters)Nemiri na Kosovu neće se odraziti na BiH (Reuters)Zamjenik pomoćnika američke državne tajnice za europska i euroazijska pitanja Thomas Countryman rekao je u četvrtak u intervjuu video linkom za nekoliko novinskih agencija iz BiH da nestabilnost na sjeveru Kosova ne može utjecati na stanje u Bosni i Hercegovini, za koju je ocijenio da posljednjih godina zaostaje na putu prema EU-u i NATO-u.

"Ne vidim nikakve posljedice sadašnje situacije na Kosovu po BiH. Znam da ima ljudi koji žele koristiti situaciju na Kosovu za svoje političke argumente, ali zaista ne postoje nikakva veze između Kosova i BiH", rekao je dužnosnik State Departmenta koji uskoro napušta dužnost pomoćnika za europska i euroazijska pitanja. Countryman je dodao da međunarodna zajednica pomaže uspostaviti dijalog između Prištine i Beograda.

"SAD, EU i KFOR trenutačno pokušavaju naći privremeno rješenje kako bi se mogao nastaviti dijalog između Prištine i Beograda", rekao je zamjenik pomoćnika državne tajnice Hillary Clinton.

Pozvao je sve strane da započnu dijalog kako bi se riješio problem sjevera Kosova.

Američki diplomat je ocijenio i kako BiH ozbiljno zaostaje te da 2011. nije ništa bliže Europskoj uniji i NATO-u u odnosu na vrijeme od prije četiri godine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 05.08.11. 08:17

Odakle su iskopali ovog Seljaka da im komentarise spoljnu politiku, jednog dana ce se okliznuti na blato koje mu izlazi na usta pa ce ga Clintonka samo pocistiti iz javnosti...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika