08.08.2011. / 12:54

Autor: Hina

Poljoprivrednici iz FBiH blokirali granične prijelaze s RH

Poljoprivrednici s područja Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su blokirali nekoliko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske a više stotina članova različitih udruga koje okupljaju poljoprivrednike okupilo se na prosvjedu ispred sjedišta federalne vlade u Sarajevu koja je izvanredno zasjedala.

Foto: ArhivaFoto: ArhivaPoljoprivrednici s područja Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su blokirali nekoliko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske a više stotina članova različitih udruga koje okupljaju poljoprivrednike okupilo se na prosvjedu ispred sjedišta federalne vlade u Sarajevu koja je izvanredno zasjedala.

Prema izvješćima policije i lokalnih medija blokirane su ceste koje vode ka graničnim prijelazima Doljani kod Metkovića, Kamensko kod Livna, Izačić kod Bihaća te Orašje.

Prema informacijama iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) promet kod Doljana i Kamenskog u potpunom je prekidu a preko Izačića i Orašja odvija se otežano.

Promet pred sjedištem vlade Federacije BiH u Sarajevu je blokiran a prosvjednici su tamo parkirali i veći broj traktora te priključnih vozila.

Poljoprivrednici iz FBiH traže od vlade isplatu poticaja za zadnje tromjesečje 2010., formiranje zaštitne cijene za pšenicu i mlijeko te preraspodjelu sredstava namijenjenih kao poticaj proizvodnji hrane u 2011.

"Nama je cilj da prosvjede što prije okončamo, ovo su prosvjedi protiv vlade Federacije a ne građana", rekao je za Hinu predsjednik Seljačkog saveza Federacije BiH Dragan Pavlović.

Dodao je da će se blokada nastaviti dok se ne ispune uvjeti poljoprivrednika.

Vezane vijesti

Seljaci traže isplatu preostalih poticaja

Seljaci traže isplatu preostalih poticaja

Koordinacija seljačkih udruga Slavonije i Baranje zatražila je danas da se u idućih nekoliko dana isplati ostatak od prvih 50 posto poticaja, a radi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika