10.08.2011. / 12:54

Autor: Nacional.hr

Sindikat hrvatske Carine o Mitroviću

'Kosor je znala za korupciju u Carini i ništa nije napravila'

Carina očito ne postupa jednako prema svima jer je to "stranačka Carina"

Jadranka Kosor i Mladen BarišićJadranka Kosor i Mladen BarišićPredsjednik Nezavisnog sindikata hrvatske Carine Željko Popović odlučio je u otvorenom pismu iznijeti stajalište carinika u slučaju oduzimanja jahte srbijanskom poduzetniku Željku Mitroviću.

Ističe kako ne postoji samo Željko Mitrović koji je napravio carinski prekršaj, već i mnogi drugi koji su godinama bili pod zaštitom bivšeg šefa Carine Mladena Barišića.

"Njih se nije smijelo dirati sve dok nije izbila afera. A onda su brže-bolje svim 'poznatim carinskim klijentima' obračunali trošarinu, carinu i npalaćena im je kazna kako bi se prikrilo prave odnose u carinskoj službi", ističe Popović.

Dodaje kako članovi sindikata godinama već upozoravaju na različito postupanje ne samo prema građanima, već i unutar carinskih redova.

"Članovi sustava Mladena Barišića imali su potpuno drugačiji tretman za koji su bili zaduženi kadrovi koje je godinama slagao", piše Popović.

Kaže i kako je Mitrovićev slučaj dobio na važnosti jer progovara o neravnopravnosti i različitom postupanju u tijelima izvršnih vlasti.

Naglasio je kako su o svim nepravilnostima već upoznali i premijerku Jadranku Kosor, koja "nije ništa poduzela da se obračuna s korupcijom unutar sustava, jer će im valjda takve psotavke kadrova trebati nakon eventualne pobjede na izborima".

Na kraju ističe kako Carina očito ne postupa jednako prema svima jer je to "stranačka Carina".

"Ako si surađivao sa Sanaderom i HDZ-om imao si povlastice, a to je vrijedilo i u carinskoj službi", upozorava Popović.

Vezane vijesti

'Barišić prebacuje krivnju na druge'

'Barišić prebacuje krivnju na druge'

Suđenje Ivi Sanaderu nastavljeno je jutros čitanjem iskaza bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, kojeg je dao 21. studenog 2010. Iskaz je započeo… Više

Komentari

registracija
9/4/10

imela, 10.08.11. 13:23

Pinky-jeva "bela ladja" vise nego obican carinski prekrsaj. Mozda otkrijemo da je i carina u prekarsaju. Ovo je prva " emisija" sa Pinkyja koju cu pratiti.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.08.11. 16:02

Nemojte sada tako, Jaca ništa nije napravila! Jaca i ne zna ništa napraviti ona je kao Geroge iz Seifleda, svaki potez koji ona poduzme ne vodi ničemu, zato je bolje da ništa i ne poduzima. Sjetimo se onih fantastičnih ideja o spajalicam i vodi s okusima, o cuvanjima ovaca, o tome kako Obama podupire njenu politiku, tek kako jaca spika ingliš, pa svih promašenih izbornih kampanja. Jaca je najbolje kada šuti i ništa ne radi, najmanje štete.


registracija
14/11/07

laufer, 10.08.11. 20:49

Ma nijeeee.
Naša Jaca ...?
Hadeze i korupcija...?
To ne može biti.
To su tako fini i pošteni ljudi...


registracija
2/1/11

prohujalo, 11.08.11. 15:00

laufer
slazem se
pocelo je sve sa Krivoustim i pizza makerom i evo dode i do sijedekoze.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika