12.08.2011. / 08:07

Autor: Hina , Nacional.hr

Obama se distancira od Kongresa

"Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti", rekao je Obama radnicima tvrtke Johnson Controls koja proizvodi baterije za hibridna i električna vozila

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama distancirao se u četvrtak od američkog Kongresa ustvrdivši da su mnogim kongresnicima stranački interesi važniji od nacionalnih, te najavio nove gospodarske mjere koje bi trebale ojačati posrnulo američko gospodarstvo.

U svom govoru radnicima automobilske industrije u Michiganu, Obama je rekao da je prošlotjedno smanjivanje kreditnog rejtinga SAD-a posljedica odbijanja Kongresa da donese mjere u nacionalnom interesu.

"Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti", rekao je Obama radnicima tvrtke Johnson Controls koja proizvodi baterije za hibridna i električna vozila.

Obama je smanjivanje kreditnog rejtinga opisao kao "samoranjavanje", te najavio nove gospodarske mjere.

"Predstavljat ću nove prijedloge, tjedan za tjednom, kako bih pomogao da tvrtke počnu zapošljavati i vraćati ljude na posao", rekao je Obama.

Obamini izgledi za reizbor 2012. godine ovise o uspjehu u smanjivanju stope nezaposlenosti, koja trenutno iznosi više od 9 posto, te jačanju gospodarskog rasta i vraćanju povjerenja ulagača nakon što je agencija S&P prošli tjedan po prvi puta u povijesti snizila kreditni rejting Sjedinjenih Država na jedan stupanj ispod najvišeg.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika