12.08.2011. / 11:07

Autor: Hina

Teksaški guverner želi u Bijelu kuću

Perry je guverener Texasa s najduljim stažem i vodi tu saveznu državu već 11 godina a do sada nikada nije izgubio na izborima. Prednost mu je i što ima velike izglede prikupiti dovoljno sredstava za vođenje basnoslovno skupe kampanje za predsjedničke izbore

Foto: WikipediaFoto: WikipediaTeksaški guverner Rick Perry, srčani konzervativac bez washingtonskog političkog iskustva, namjerava se uključiti u utrku za republikanskog kandidata za sljedeće američke predsjedničke izbore, potvrdio je njegov glasnogovornik.

"Konačnu će odluku objaviti u subotu" najavio je njegov glasnogovornik Mark Miner. Njegova dugoočekivana odluka mogla bi uzdrmati utrku za republikansku nominaciju i lansirati ga na sam vrh. Bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney trenutno vodi po anketama među republikanskim kandidatima ali ga se smatra ranjivim i Perrijeva kandidatura mogla bi ga ugroziti.

Perry je guverener Texasa s najduljim stažem i vodi tu saveznu državu već 11 godina a do sada nikada nije izgubio na izborima. Prednost mu je i što ima velike izglede prikupiti dovoljno sredstava za vođenje basnoslovno skupe kampanje za predsjedničke izbore.

Američki predsjednički izbori održavaju se u studenome 2012. i demokratski predsjednik Barrack Obama natjecat će se za svoj drugi mandat u Bijeloj kući.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika