12.08.2011. / 11:42

Autor: Hina , Nacional.hr

MORH donirao 15 tisuća kalašnjikova afganistanskim snagama sigurnosti

Donacija je namijenjena policijskim snagama Islamske Republike Afganistan, a bit će prevezena zračnim transportom koji organiziraju zračne snage SAD-a sredinom mjeseca

IlustracijaIlustracijaNa temelju odluke hrvatske vlade Ministarstvo obrane je u suradnji s američkom stranom pripremilo donaciju od petnaest tisuća pušaka AK 47 s pripadajućom opremom, vrijednosti oko pet milijuna kuna, za afganistanske snage sigurnosti.

Kako je danas priopćila Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a riječ je o oružju i opremi iz zaliha koje se povlače iz uporabe u hrvatskim Oružanim snagama.

Donacija je namijenjena policijskim snagama Islamske Republike Afganistan, a bit će prevezena zračnim transportom koji organiziraju zračne snage SAD-a sredinom mjeseca.

Iz američke ambasade u Zagrebu pozdravili su odluku hrvatske Vlade i MORH-a te su poručili kako će donirano oružje prevesti američko zrakoplovstvo u svojim transportnim zrakoplovima.

"SAD cijeni hrvatsku pomoć u obuci i opremanju afganistanskih snaga sigurnosti, jer time direktno pomažu nastojanja ISAF-a da omoguće afganistanskim snagama da preuzmu veću odgovornost u osiguranju svoje zemlje", poručili su iz američke ambasade u Zagrebu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika