13.08.2011. / 12:56

Autor: Totalsport

Katar kupio polovicu londonskog Olimpijskog sela

Sadašnje Olimpijsko selo će postati središnje mjesto nove istočnolondonske zajednice - rekao je Hunt

Katar će polovicu Olimpijskog sela pretvoriti u stanoveKatar će polovicu Olimpijskog sela pretvoriti u stanoveKatarska investicijska grupacija Qatari Diar, u vlasništvu katarske kraljevske obitelji, kupila je udio u Olimpijskom selu u kojem će za vrijeme Olimpijskih igara u Londonu sljedeće godine biti smještena većina sportaša.

Katarani su potpisali ugovor kojim će, u suradnji s britanskom tvrtkom Delancey, za 557 milijuna funti kupiti dio smještajnog kapaciteta Olimpijskog sela i pretvoriti ga u privatne stanove nakon završetka Igara. Britanska vlada će na taj način vratiti dio iznosa od 9.3 milijardi funti koliko je uloženo u organizaciju OI. Ministar kulture Jeremy Hunt je poručio kako iznos koji će platiti katarska grupacija predstavlja sjajan povrat novca za porezne obveznike.

- Sadašnje Olimpijsko selo će postati središnje mjesto nove istočnolondonske zajednice - rekao je Hunt.

Katarani će nakon Igara preurediti 1439 od 2818 stanova i sagraditi još oko 2000 novih. Tvrtka Triathlon Homes će preuzeti preostalih 1379 stanova. Novo stambeno naselje će uključivati obrazovne i zdravstvene ustanove, parkove, trgove i još niz sadržaja.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika