14.08.2011. / 10:45

Autor: Hina

Tripoli strahuje od NATO-ovih napada na granicu s Tunisom

Glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim u nedjelju je izjavio kako raspolaže informacijom prema kojoj NATO planira napade na Rad Džedir, granični prijelaz i kontrolnu točku između Libije i Tunisa, da bi se na taj način otvorio put napredovanju pobunjenika.

NATO bi mogao gađati i ciljeve na libijsko-tuniskoj graniciNATO bi mogao gađati i ciljeve na libijsko-tuniskoj graniciGlasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim u nedjelju je izjavio kako raspolaže informacijom prema kojoj NATO planira napade na Rad Džedir, granični prijelaz i kontrolnu točku između Libije i Tunisa, da bi se na taj način otvorio put napredovanju pobunjenika.

"Raspolažemo informacijom prema kojoj NATO planira žestoko bombardirati kontrolnu točku u pograničnom području - Ras Džedir kako bi pružio priliku naoružanim bandama (pobunjenicima), od kojih su neki na položajima s tuniske strane, da prodru na libijski teritorij", rekao je za novinsku agenciju France Presse Ibrahim, ocijenivši takve NATO-ove namjera "iznimno opasnima" te upozorivši kako je spomenuta kontrolna točka mjesto prijelaza "tisuća Libijaca, među kojima je puno žena i djece".

"Bombardiranjem pogranične točke NATO će počiniti novi masakr", smatra Ibrahim te upozorava kako je riječ o "protuzakonitom potezu".

"Pozdravljamo tunisku vladu i potičemo je da uloži više napora da se Tunis ne pretvori u polazišnu točku za napade na Libiju, kao i tuniski narod koji sprečava istovare pošiljki s oružjem "namijenjene libijskim pobunjenicima u južnoj tuniskoj luci Zarzisu", rekao je.

Ibrahim je pozvao i međunarodnu zajednicu na intervenciju, kako bi se spriječio napad na Libiju te je pozvao UN da osudi trgovinu oružja iz Tunisa u Libiju, jer je riječ o kršenju UN-ovih rezolucija 1970 i 1973.

Vezane vijesti

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Bivši tuniski predsjednik Zine El Abidine Ben Ali osuđen je u srijedu u odsutnosti na 20 godina zatvora na vojnom sudu u Tunisu zbog "poticanja na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika