16.08.2011. / 12:20

Autor: Nacional.hr

Google kupio Motorola Mobility: Samo štitimo Android

Analitičari ističu kako je Google na ovaj način dobio široku paletu patenata koje može koristiti i iskustvo koje Motorola ima, no ne i moderan dizajn koji odlikuje posljednju generaciju pametnih telefona

Google je na elegantan način došao do patenataGoogle je na elegantan način došao do patenataGoogle je objavio kako je kupio Motorola Mobility, tvrtku koja proizvodi Motoroline mobilne telefone, za 12,5 milijardi dolara.

Iako je taj potez iznenadio javnost, poznavatelji situacije ističu kako je Google zapravo kupio patente. Naime, kao internetska kompanija, Google nema puno zaštićenih patenata, a njegovi partneri u projektu Android u posljednje su se vrijeme našli na udaru različitih tvrtki koje su ih tužile za povredu intelektualnih prava.

Stoga je Google odlučio kupiti Motorolu Mobility i na taj način ojačati svoju poziciju na tržištu. Analitičari ističu kako je Google na ovaj način dobio široku paletu patenata koje može koristiti i iskustvo koje Motorola ima, no ne i moderan dizajn koji odlikuje posljednju generaciju pametnih telefona.

"Motorola Mobility svojom je predanošću Androidu stvorila temelj za spajanje naših kompanija. Zajedno ćemo moći stvoriti nevjerojatno iskustvo za naše korisnike koji će pokrenuti Android", rekao je šef Googlea Larry Page.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika