17.08.2011. / 10:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Obama se više boji 'vuka samotnjaka' nego velikog napada

Predsjednik je odgovarao na pitanja o mogućnosti napada s obzirom na obilježavanje obljetnice i pogibiju Osame bin Ladena

Barack Obama  (arhiva)Barack Obama (arhiva)Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u utorak, pred desetu obljetnicu napada 11. rujna, da se Amerika ne treba toliko bojati "velike" i "organizirane" terorističke akcije, koliko napada "vuka samotnjaka".

"Najvjerojatniji scenarij na koji se moramo pripremiti jest akcija 'vuka samotnjaka', a ne dobro organiziran teroristički napad velikih razmjera", rekao je za CNN u okviru putovanja autobusom po trima važnim državama na sjeveru zemlje.

"Ipak, moramo biti na oprezu. Odsada moramo uvijek biti pripravni, to je u samoj naravi naše zadaće", rekao je Obama pozivajući na "sveobuhvatne" mjere sigurnosti i na "pojačan oprez" uoči desete obljetnice terorističkih napada na SAD.

Predsjednik je odgovarao na pitanja o mogućnosti napada s obzirom na obilježavanje obljetnice i pogibiju Osame bin Ladena.

Obama je rekao da američki čelnici "stalno prate moguće opasnosti" i da je SAD svojim kampanjama "znatno oslabio" Al Kaidu i pretvorio je u "organizaciju s puno manjim kapacitetima danas nego prije dvije ili tri godine".

"U ovom trenutku nas posebno zabrinjava opasnost od 'vuka samotnjaka', nekoga tko bi mogao počiniti pokolj velikih razmjera samo s osobnim naoružanjem, kao što se nedavno dogodilo u Norveškoj", istaknuo je, misleći pritom na Andersa Behringa Breivika, optuženog za pokolj 77 osoba u Oslu 22. srpnja.

Obama je u ponedjeljak krenuo u obilazak triju ključnih država na sjeveru zemlje kako bi popravio svoj ugled, oslabljen 15 mjeseci uoči predsjedničkih izbora na kojima se kani kandidirati.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika