18.08.2011. / 11:24

Autor: Totalsport , Nacional.hr

ATP Cincinnati: Porazi Dodiga i Karlovića

Dodig je zbog ozljede koljena predao meč šestom nositelju Gaëlu Monfilsu pri rezultatu 4-6, 6-3, 4-0 za francuskog tenisača

Ivo KarlovićIvo KarlovićHrvatska više nema predstavnika na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju. U 2. kolu su ispali Ivan Dodig i Ivo Karlović.

Dodig je zbog ozljede koljena predao meč šestom nositelju Gaëlu Monfilsu pri rezultatu 4-6, 6-3, 4-0 za francuskog tenisača. Međugorac je do jedine prilike za break u prvom setu došao u desetom gemu. Uspješno ju je realizirao i došao do vodstva, da bi s pritiskom na Monfilsov servis nastavio i u drugom setu. Francuz je, međutim, spasio pet break-lopti, a onda je u sedmom gemu, pri rezultatu 3-3, on napravio obrat.

Dodig je u nastavku seta imao još četiri prilike za break, ali opet je do njega došao Monfils i izjednačio na 1-1 u setovima. Dobio je nakon toga i četiri uvodna gema u trećem setu nakon čega je Dodig odlučio predati budući da mu ni liječnik nije uspio smanjiti bol. Bio je ovo drugi međusobni okršaj ovih tenisača i druga pobjeda Francuza, trenutno osmog igrača ATP-ove ljestvice.

Ivo Karlović je nakon dva sata igre izgubio od devetog nositelja, Španjolca Nicolasa Almagra, sa 6-3, 5-7, 7-6(2). Naš je tenisač, 104. na svjetskoj ljestvici, u cijelome meču imao samo jednu priliku za break. Uspio ju je iskoristiti što mu je bilo dovoljno za osvajanje drugog seta.

Španjolac je, pak, svoja dva obrata napravio u prvom setu, a u trećem nijedan tenisač nije imao šansu za oduzimanje servisa suparniku. Meč se, tako, odlučivao u tie-breaku, a tu je Zagrepčanin bio bez ikakvih izgleda. Almagru je to treća pobjeda protiv Karlovića u isto toliko mečeva.

ATP Cincinnati, 2. kolo:

Monfils (6) - Dodig 4-6, 6-3, 4-0, predaja Dodiga

Almagro (9) - Karlović 6-3, 5-7, 7-6(2)

Fish (7) - Davidenko 6-0, 6-2

Kohlschreiber - Lopez 6-1, 6-4

Murray (4) – Nalbandian 6-4, 6-1

Nadal (2) – Benneteau 6-4, 7-5

Verdasco – Llodra 6-4, 6-4

Štepanek – Golubjev 6-3, 7-6(2)

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika