18.08.2011. / 12:02

Autor: Hina , Nacional.hr

Blic: Ratko Mladić u bolnici

Mladić je uhićen u svibnju ove godine u Srbiji i nakon toga prebačen je u pritvor Haaškoga suda gdje čeka početak suđenja

ArhivaArhivaOptuženik Haaškog suda (ICTY), bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, prebačen je u bolnicu radi operacije hernije, objavio je u četvrtak beogradski "Blic". Glasnogovornica ICTY-a Nerma Jelačić je na pitanje o ovoj informaciji odgovorila da bez pristanka okrivljenog ne može iznositi bilo kakve pojedinosti o njegovu zdravstvenom stanju.

Haaško tužiteljstvo podnijelo je u srijedu zahtjev za razdvajanjem optužnice protiv bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba generala Ratka Mladića optuženog za genocid u BiH na dijelove kako bi mu se moglo prvo suditi za genocid u Srebrenici a potom i za druge zločine počinjene u BiH, prema podnesku koji je u srijedu objavio Haaški sud.

Među razlozima kojima tužiteljstvo obrazlaže taj zahtjev je i Mladićevo zdravstveno stanje. Mladić je uhićen u svibnju ove godine u Srbiji i nakon toga prebačen je u pritvor Haaškoga suda gdje čeka početak suđenja. Tijekom bijega od Haaškoga suda preživio je moždani udar što je ostavilo traga na njegovu zdravstvenom stanju.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika