18.08.2011. / 13:52

Autor: Nacional.hr

Doris Pack: Njemačka neće zahtjevati od Srbije da prizna Kosovo

Uvjerena je kako će se do kraja godine učiniti bitni koraci naprijed po pitanju puta Srbije prema EU te da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo, ali nije željela komentirati datum početka pregovora

Doris PackDoris PackNjemačka kancelarka Angela Merkel sljedećeg će tjedna imati mini turneju po Balkanu. Osim Hrvatske, posjetiti će i Srbiju, a njen je posjet uznemirio srbijansku javnost.

Naime, političari u Srbiji strahuju kako bi Angela Merkel mogla pritisnuti Srbiju da prizna Kosovo. No, njemačka zastupnica u Europskom parlamentu, Doris Pack umiruje. Ističe kako će njemačka kancelarka inzistirati na tome da se uspostave dobri odnosi Srbije i Kosova, ali da neće spominjati priznavanje.

Za beogradski tjednik "Novi Magazin" Doris Pack je istaknula kako će njemačka inzistirati da Srbija uspostavi dobre odnose sa svojim susjedima, a Kosovo smatra jednim od susjeda Srbije.

Dodala je kako se pred Srbiju neće stavljati izbor EU ili Kosovo, ali i naglasila kako se ne može ući u EU ako se "ne ponašate dobro prema svojim susjedima".

Uvjerena je kako će se do kraja godine učiniti bitni koraci naprijed po pitanju puta Srbije prema EU te da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo, ali nije željela komentirati datum početka pregovora.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 18.08.11. 15:16

Trebali su ukrcati odmah 90 ih godina prije rata u taj EU brod ondasnju Jugoslaviju sa Milosevicem na celu pa bi onda nestala ona EU 15orice zajedno sa Jugoslavijom!


registracija
17/8/11

foringas, 21.08.11. 13:09

srbiji se neče ništa nametati. samo da si budu dobri susjedi. ma oće srbi ak im kosovo prizna državotvorstvo. i sa hrvatima. i sa bosancima. pa če konačno biti stara Yu. a Kosorica če se slikati, potpisati i tražiti autogram od Merkelice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika