19.08.2011. / 08:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Ridley Scott režira novog "Blade Runnera"

Novi "Blade Runner" neće biti remake, objavio je Alcon, ali još nije odlučeno hoće li biti snimljen kao nastavak ili kao prethodnica izvornika

Plakat kultnog Blade RunneraPlakat kultnog Blade RunneraGotovo trideset godina nakon što je snimio svoj kultni znanstveno-fantastični film "Blade Runner", britanski redatelj Ridley Scott pristao je režirati novi film, objavila je producentska kuća Alcon Entertainment u četvrtak.

Novi "Blade Runner" neće biti remake, objavio je Alcon, ali još nije odlučeno hoće li biti snimljen kao nastavak ili kao prethodnica izvornika. Scott tek treba odlučiti između tih dviju varijanti.

"Blade Runner", snimljen 1982. godine s Harrisonom Fordom i Rutgerom Hauerom u glavnim ulogama, nije dobro prošao u kinima i nije ostvario komercijalni uspjeh, ali je s vremenom zaradio kultni status i danas se smatra jednim od najboljih SF filmova uopće. Film govori o policijskom detektivu koji u budućnosti proganja odbjegle replikante, umjetna bića s ljudskim likom. Producenti nisu odredili datum kada će novi "Istrebljivač" biti objavljen, niti je odlučeno tko će u njemu glumiti.

Scott (73) je u karijeri, između ostaloga, snimio i "Osmog putnika", "Crnu kišu", "Thelmu i Louise", "Gladijatora", "Pad crnog jastreba" i "Hannibala". Ima tri nominacije za Oscara i dvije za Zlatni globus. Posljednji mu je film "Robin Hood" s Russelom Croweom snimljen prošle godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika