19.08.2011. / 11:57

Autor: Hina

Petero poginulih u rušenju pozornice na festivalu u Belgiji

Snažna oluja koja je u četvrtak poslijepodne pogodila jedan od najvećih rock festivala u Belgiji uzrokovala je smrt petero ljudi, rekla je u petak gradonačelnica Hasselta, Hilde Claes.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotSnažna oluja koja je u četvrtak poslijepodne pogodila jedan od najvećih rock festivala u Belgiji uzrokovala je smrt petero ljudi, rekla je u petak gradonačelnica Hasselta, Hilde Claes.

"Snažna oluja koja je u četvrtak poslijepodne pogodila festival Pukkelpop, u blizini Hasselta, stajala je života najmanje petero ljudi", rekla je gradonačelnica za flamanski radio VRT.

Oluja je srušila dvije pozornice, jednu na posjetitelje, kao i nekoliko metalnih instalacija na ulazu te goleme ekrane, a nekoliko drveća iščupano je s korijenjem. Na festivalu je u tom trenutku bilo između 60.000 i 65.000 ljudi.

Organizatori su festival, koji je trebao trajati do subote, zbog te nesreće otkazali.

Belgijski premijer Yves Leterme posjetio je mjesto događaja u noći na petak kako bi izrazio sućut obiteljima i prijateljima žrtava.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika