19.08.2011. / 14:33

Autor: Nacional.hr

Još jedna teorija zavjere

Video: Bivši američki obavještajac: CIA je odgovorna za napad na "blizance"

Teroristi su živjeli u Južnoj Kaliforniji, a CIA ih je pokušala regrutirati kako bi ih kao svoje agente ubacila u Al Kaidu

Richard Clarke (Foto: Wikipedia)Richard Clarke (Foto: Wikipedia)Bivši visoki obavještajac u administracijama Georga Busha i Billa Clintona progovorio je otvoreno o CIA-nim saznanjima o terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine.

U dokumentarcu snimljenom u povodu desetgodišnjice napada, Richard Clarke tvrdi kako je bivši direktor CIA-e George Tenet znao da su saudijski teroristi u SAD-u. Ne samo to, nego tvrdi i da je CIA regrutirala te iste teroriste.

Naime, teroristi su živjeli u Južnoj Kaliforniji, a CIA ih je pokušala regrutirati kako bi ih kao svoje agente ubacila u Al Kaidu.

"Krili su sve podatke od Bijele kuće i FBI-a. Navaf el-Hazmi i Kalid el-Midhar bili su na tlu SAD-a i kasnije usmjerili zrakoplov u zgradu Pentagona", rekao je Clarke.

Otkrio je kako ga je Tenet nazvao sa informacijom o teroristima i čak i tražio njegovo mišljenje, ali nako toga nije poduzeo ništa.

Tenet je reagirao na Clarkeove optužbe i zanijekao ih.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 19.08.11. 15:57

Mulder i Scully su ovo tvrdili jos pre nekoliko godina :P


registracija
11/10/10

agaSovulj, 19.08.11. 17:03

vrlo vjerojatno, jer takvih poteza od strane CIA je bilo mnogo, Pa oni su stvorili i Sadama, i Osamu, i Talibane, a o kojekakvim "gerilskim" grupama u Južnoj Americi 1980-ih da i ne pričamo. Moraš stvoriti teroriste da bi opravdao svoje postojanje i izigravao svjetskog zaštitnika mira i demokracije. I onako usput osigurao pristup i kontrolu strateških sirovina kao što su nafta, minerali, itd.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 20.08.11. 08:02

Bravo @AgaSovulj.zaboravio si reći i Miloševića,Tuđmana,Izetbegovića i ostale jatake na ovim prostorima.Amerika uvijek treba pogodno negativno tlo odakle će crpsti energiju za nove ratove i osvajačke pohode.Balkan je jedno mjesto koje je oduvijek služilo samo zato da se ovdašnja negativna energija početnička proširi dalje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika