20.08.2011. / 15:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Kim Jong-Il ide u Rusiju po pomoć

Kim Jong-Il bi mogao posjetiti Rusiju možda već u subotu, pišu u petak južnokorejski mediji

ArhivaArhivaRusija je u petak objavila odluku o slanju humanitarne pomoći Sjevernoj Koreji koja trpi oskudicu hrane, dok se sjevernokorejski vođa Kim Jong-Il sprema na put u Rusiju, po pisanju južnokorejskih glasila.

"Rusija je, na zahtjev Sjeverne Koreje, odlučila toj zemlji koja trpi oskudicu hrane poslati 50.000 tona pšenice", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Prvi dio ruske dobrotvorne pomoći dopremljen je u petak a zadnja pošiljka treba stići u rujnu, po priopćenju.

"Mislimo da je ta humanitarna akcija doprinos jačanju tradicionalno dobrih veza između naroda naših zemalja", dodaje ministarstvo.

Kim Jong-Il bi mogao posjetiti Rusiju možda već u subotu, pišu u petak južnokorejski mediji.

Kim Jong-Il je zadnji put posjetio Rusiju 2002., kada se sastao s Vladimirom Putinom, tada predsjednikom, a danas premijerom, u Vladivostoku, na ruskom dalekom Istoku, koji graniči sa Sjevernom Korejom.

Rusija je u šestočlanoj skupini koju još čine dvije Koreje, SAD, Japan i Kina, a pregovara o nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje. Ti su pregovori na mrtvoj točki od prosinca 2008.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika