21.08.2011. / 19:01

Autor: Hina

Potpora CDU-u Angele Merkel najniža ove godine

Socijaldemokrati, s kojima je Merkel bila u velikoj koaliciji do 2009., porasli su za dva posto na 29 posto potpore, pokazuje anketa

ArhivaArhivaPotpora konzervativnom CDU-u njemačke kancelarke Angele Merkel pala je na najnižu razinu od studenoga prošle godine, pokazala je anketa objavljena u nedjelju, dok oporbeni Socijaldemokrati bilježe rast od nekoliko postotaka, samo nekoliko tjedana prije dvaju regionalnih izbora.

Anketa objavljena u nedjeljnom izdanju časopisa Bild pokazala je da je potpora CDU-u pala za dva posto i sada iznosi 31 posto.

Socijaldemokrati, s kojima je Merkel bila u velikoj koaliciji do 2009., porasli su za dva posto na 29 posto potpore, pokazuje anketa.

Nijemci idućega mjeseca glasuju u dvije od 16 saveznih država, Mecklenburg-Vorpommernu 4. listopada, a u gradu Berlinu koji ima status države 18. listopada.

Idući parlamentarni izbori zakazani su za 2013. godinu.

Liberali (FDP) porasli su za jedan posto, na pet posto potpore, točno koliko je potrebno za prelazak izbornog praga.

Zeleni, potencijalni koalicijski partner SPD-a, pao je za jedan posto i sada ih podupire 20 posto ispitanika.

To znači da Socijaldmeokrati i Zeleni zajedno imaju 49 posto, a CDU i FDP 36 posto, pokazala je anketa.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 21.08.11. 22:49

Sasvim logično jer Njemačka ide u propast zajedno sa EU i Eurom. Međutim, oni koji je misle naslijediti, također neće napraviti ništa bolje pa će i oni pasti u nemilost.
sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika