23.08.2011. / 12:35

Autor: Hina

Biden: Ne otpisujte Japan i SAD, vratit ćemo se u igru

Američki potpredsjednik Joe Biden izjavio je u utorak u Tokiju da će Sjedinjene Države prevladati dužničku krizu, a Japan se oporaviti od razornog potresa u ožujku, te je upozorio vjerovnike da ih olako ne otpisuju.

Joe BidenJoe BidenAmerički potpredsjednik Joe Biden izjavio je u utorak u Tokiju da će Sjedinjene Države prevladati dužničku krizu, a Japan se oporaviti od razornog potresa u ožujku, te je upozorio vjerovnike da ih olako ne otpisuju.

Biden, koji u Japanu nastavlja azijsku turneju, sastao se s japanskim premijerom Naotom Kanom s kojim je razgovarao o obnovi zemlje nakon potresa i tsunamija koji su u ožujku usmrtili više od 20.000 ljudi i izazvali najveću svjetsku nuklearnu katastrofu nakon Černobila 1986.

Biden je rekao kako je u Japan došao izraziti suosjećanje i divljenje Amerikanaca za to kako su se Japanci nosili s posljedicama prirodnih katastrofa te je ustvrdio da ni SAD niti Japan nisu za otpis.

"Dok se vi borite s posljedicama najvećih prirodnih katastrofa u povijesti, a mi pokušavamo konsolidirati naš proračun, postoje oni u svijetu koji nas otpisuju", rekao je Biden. "Ne bih se u to kladio!", dodao je.

Kan je zahvalio Bidenu na "golemoj pomoći" SAD-a Japanu i ocijenio da je njegov posjet pozitivan signal.

"A sad se vraćamo u igru... Ovaj posjet pokazuje da je Japan spreman za posao", istaknuo je premijer Kan.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika