23.08.2011. / 13:47

Autor: Hina

Nova Abramovičeva jahta prevelika za luku u Antibesu

Eklipsa, najduža jahta na svijetu, vlasništvo ruskog milijardera Romana Abramoviča, usidrena je u ponedjeljak u zaljevu Antibesa jer joj je zbog dužine od 162,5 metra zabranjeno pristajanje u luci tog ljetovališta na jugoistoku Francuske.

Abramovičeva jahta EclipseAbramovičeva jahta EclipseEklipsa, najduža jahta na svijetu, vlasništvo ruskog milijardera Romana Abramoviča, usidrena je u ponedjeljak u zaljevu Antibesa jer joj je zbog dužine od 162,5 metra zabranjeno pristajanje u luci tog ljetovališta na jugoistoku Francuske.

"Dok milijardera" u Antibesu jednostavno nije opremljen za tu jahtu koja nalikuje kruzeru.

Jahta proizvedena nedavno u brodogradilištu "Blohm & Voss" u Hamburgu proglašena je "jahtom 2011. godine" na stručnom skupu u Londonu, no okružuje je veo tajnovitosti.

Njezin je proizvođač ne spominje na svojim internetskim stranicama, a i monegaška tvrtka koja je iznajmljuje na svojim je stranicama maksimalno diskretna.

Stručni časopisi navode da bi jahta mogla biti dostojna filma o Jamesu Bondu. Navodno posjeduje proturaketni sustav, ulaz za mini-podmornicu za goste koji žele ostati anonimni, lasersku zaštitu koja svjetlom štiti od paparazza te neprobojna stakla. Posjeduje navodno i bazen koji se može pretvoriti u noćni klub te vanjski kamin za svježe noći.

Jahta je za 50 centimetara duža od jahte emira Dubaija, dok se na trećem mjestu nalazi 155 metara duga jahta sultana Omana.

Po časopisu "Yachts France", jahta bi mogla stajati između 500 i 800 milijuna dolara, a tjedni najam oko milijun eura.

Vezane vijesti

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Tri mjeseca nakon što su postali roditelji, r'n'b pjevačica Beyonce Knowles i njezin suprug, reper Jay-Z otputovali su na odmor gdje se 30-godišnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika