23.08.2011. / 19:20

Autor: Hina

Ashton: Pobunjenici kontroliraju 80 posto Tripolija

Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC), političko tijelo pobunjenika nadzire 80 posto Tripolija, rekla je u utorak nakon razgovora s njim visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, dok agencije javljaju da su pobunjenici ušli u rezidencijalni kompleks libijskog vođe u prijestolnici.

Catherine AshtonCatherine AshtonLibijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC), političko tijelo pobunjenika nadzire 80 posto Tripolija, rekla je u utorak nakon razgovora s njim visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, dok agencije javljaju da su pobunjenici ušli u rezidencijalni kompleks libijskog vođe u prijestolnici.

"Upravo sam razgovarala s predsjednikom" CNT-a Mustafom Abdeldžalilom "koji mi je rekao da NTC kontrolira 80 posto Tripolija", rekla je u Bruxellesu. "No misli da će trebati još malo vremena (pobunjenicima) da pođu dalje" u kontroli libijske prijestolnice, dodala je Ashton.

Libijski pobunjenici su u utorak ušli u Gadafijev rezidencijalni kompleks u Tripoliju, gdje su se čuli pucnjevi u zrak i slavljenički poklici, javlja Reuters.

Gadafijeve snage pokušale su braniti rezidenciju, ali su poslije prestali pružati otpor, izvijestili su novinari te agencije.

Libijski pobunjenici su u utorak ušli u kuću Moamera Gadafija u četvrti Bab al-Aziziji, u Tripoliju, javila je televizija Al Džazira pozivajući se na izvore.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika