02.09.2011. / 08:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Sve su opcije otvorene

Preokret: Željko Rohatinski ipak će izaći na izbore?

"Ne postoji niti jedan pravni ili moralni razlog zbog čega bih dao ostavku kao odgovor na ovu insinuaciju", izjavio je Rohatinski

Željko Rohatinski (Pixsell)Željko Rohatinski (Pixsell)Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski izjavio je večeras za Dnevnik HTV-a da nema ni jednog pravnog niti moralnog razloga da dade ostavku na svoju dužnost, odgovorivši tako na prozivke iz medija i informacije da su Ivica Todorić i "Agrokor" kupili tvrtku njegove supruge po navodno nerealno visokoj cijeni i u sumnjivim okolnostima.

Guverner Rohatinski je ustvrdio kako je sve po zakonu te da na ostavku i ne pomišlja.

"Ne postoji niti jedan pravni ili moralni razlog zbog čega bih dao ostavku kao odgovor na ovu insinuaciju", izjavio je Rohatinski.

U imovinskoj kartici zaprimljenoj 9. svibnja 2011. guverner Rohatinski navodi kako je njegova supruga vlasnica tvrtke Romah sa sjedištem u Zagrebu, čija nominalna vrijednost iznosi 2 milijuna kuna. U kartici stoji i kako je guverner vlasnik dvaju stanova, a nije navedena kuća u Gornjem Bukovcu, o kojoj su pisali mediji.

Guverner HNB-a naveo je i kako mu je godišnja neto plaća 408 tisuća kuna te drugi godišnji neto primitci 117 tisuća kuna. U kartici je navedena i neto plaća supruge u visini od 85 tisuća kuna.

Rohatinski je u kartici naveo i kako se tijekom 2011. zadužio kod Privredne banke Zagreb u visini 150 tisuća kuna.

Neki su mediji izvijestili kako je Koncern Agrokor u srpnju postao vlasnik špediterske tvrtke Romah d.o.o., koja je dotad bila u vlasništvu supruge guvernera HNB-a Želja Rohatinskog.

No, pitanje je hoće li Rohatinski ipak ostati na poziciji guvernera budući da bi prema najnovijim informacijama mogao krenuti u utrku za Sabor. Iako je na HTV-u nedavno kazao kako stalno ponavlja da neće u politiku, sada kaže da su sve opcije otvorene.

"Prije posljednjih događaja moj je stav bio da ne ulazim u politiku. Ali sada su sve opcije moguće. Ne sviđa mi se mnogo toga što se u politici zbiva. Mislio sam da u te vode nikad neću ući", kazao je Rohatinski za kojeg je HTV u svojoj najavi za Dnevnik 3 objavio da kreće u utrku za Sabor

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/8/09

vergilia, 02.09.11. 08:47

Prljave predizborne HDZ-ovske predstave - i narod koji dograbi svaki njihov prljavi ispljuvak i prežvakava ga od mila do nedraga. U ovoj državi ne može ni struka raditi svoj posao, a da se ne bace politički klipići pod noge. Izvlače se žene, djeca i kurve po potrebi, samo da se nekog uprlja i prikrije pravi kriminal vladajućih. Zašto se neka tvrtka ne bi mogla prodati Todoriću - na to ne postoji nikakav suvisli odgovor, samo trkeljanja u cilju blaćenja jedne od rijetkih etički čvrstih osoba. Ma, fuj!


registracija
28/4/10

Zvonko, 02.09.11. 09:03

Osobno nije moj kandidat ali podržavam da stručni ljudi ulaze u politiku.

Jasno je kao dan, da je i Rohatinski jedan od važnijih krivaca za ovu krizu. Namjesto da je u zadnjih 10 godina, koliko je guverner, postepeno deprecirao vrijednost kune te tako obeshrabrio veće zaduživanje a time išao na ruku izvozu namjesto uvozu, slika našeg gospdarstva bi bila nešto bolja. Sigurno da monetarna politika nije spasonosno riješenje ali je "putokaz" makroekonomskim kretanjima.


registracija
2/6/11

stereo, 02.09.11. 11:44

Moji kandidati su pomrli kao recimo Krsto Frankopan i nema se više za nikoga normalnog glasati, osim kada se naprašinam graha, e onda se glasam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika