02.09.2011. / 12:16

Autor: Hina

Turska dogovorila s NATO-om postavljanje radara

Turska se dogovorila s NATO-om o postavljanju radarskog sustava za rano uzbunjivanje na njezinu teritoriju u sklopu proturaketnog obrambenog sustava zapadnog vojnog saveza, priopćilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova u petak.

Turska je dogovorila postavljanje radarskog sustava s NATO-mTurska je dogovorila postavljanje radarskog sustava s NATO-mTurska se dogovorila s NATO-om o postavljanju radarskog sustava za rano uzbunjivanje na njezinu teritoriju u sklopu proturaketnog obrambenog sustava zapadnog vojnog saveza, priopćilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova u petak.

Pregovori Turske i NATO-a su u završnoj fazi, dodaje se u priopćenju.

Postavljanje radara na turskom teritoriju će ojačati obrambene kapacitete i NATO-a i Turske. Nije precizirano ni mjesto i vrijeme postavljanja radara.

Prošlog studenoga su čelnici NATO-a na summitu u Lisabonu dogovorili postavljanje antiraketnog štita nad Europom radi zaštite zemalja NATO-a od mogućeg iranskog raketnog napada.

S Turskom koja je bliska sa susjednim Iranom postignut je kompromis. Turska je zaprijetila blokiranjem dogovora bude li Iran izrijekom naveden kao prijetnja.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 04.09.11. 21:52

Raketni stit pritiv raketa koje ne mogu dobaciti do Europe. Garantirana mu je 100% ucinkovitost.
Ovi pocinju liciti nasim politicarima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika