12.09.2011. / 16:28

Autor: Hina

Merkel i Barroso o proširenju ovlasti EFSF-a

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i njemačka kancelarka Angela Merkel potvrdili su nakon sastanka u ponedjeljak u Berlinu da bi "proces usvajanja proširenih ovlasti EFSF-a trebao biti dovršen do rujna", kaže se u priopćenju objavljenom nakon sastanka.

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i njemačka kancelarka Angela Merkel potvrdili su nakon sastanka u ponedjeljak u Berlinu da bi "proces usvajanja proširenih ovlasti EFSF-a trebao biti dovršen do rujna", kaže se u priopćenju objavljenom nakon sastanka.

Europski fond za financijsku stabilnost (EFSF), ustanovljen prošle godine radi pomoći zemljama koje se nađu u novčanim poteškoćama, trebao bi dobiti mogućnost kupnje obveznica zemalja u teškoćama na sekundardnom tržištu.

Glasovanje o proširenju ovlasti EFSF-a već je obavljeno u Francuskoj, a predviđeno je za 29. rujna u Njemačkoj. Slovačka je pak najavila da namjerava odgoditi glasovanje do prosinca.

Merkel i Barroso "složili su se da su stabilnost i rast u zemljama eurozone ključni uvjet za stabilni euro", kaže se u priopćenju koje je objavio ured njemačke kancelarke.

Dvoje dužnosnika "također se slažu o iznimnoj važnosti eura za Europu i Njemačku", ističe se u priopćenju.

Berlin je također u ponedjeljak pokušao "smiriti loptu" nakon više izjava iz njemačkih izvora u posljednje vrijeme koje su spominjale mogućnosti propasti Grčke i njezina izlaska iz eurozone. Glasnogovornik njemačkog ministarstva gospodarstva kazao je da Njemačka želi da Grčka ostane članica eurozone.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 13.09.11. 00:30

Angela Merkel je zacepila usta simetralno kod
Jose Manuel BARROSA zbog Njemacki
fizicara koji traze vecu i vise novca da fizicari
mogu prezivjeti na mehanicki nacin.
CERN je evropske unije crna jama koja guta
milijarde eura be da se dobiju neki rezultati, to
je se pokazalo da su Njemacki fizicari se
pretvorili u filozofe zbog nedostatka kompetencije
u tim prostorima slozenosti u kojima rade jer
Njemacka danas nema nikakve koristi od fizicara
iz vise prostora razvoja a osobito iz
energetskog razvoja u Njemackoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika