13.09.2011. / 16:18

Autor: Nacional.hr

Ambiciozni planovi: Lenovo do kraja godine želi prestići Dell

U prvom kvartalu Lenovo je zabilježio rekordni tržišni udio (12,2%) i broj prodanih uređaja (preko 10 milijuna) diljem svijeta

Liu ChuanzhiLiu ChuanzhiPredsjednik Lenova, Liu Chuanzhi izjavio je da očekuje da će tvrtka do kraja godine nadmašiti Dell u prodaji računala i postati drugi najveći proizvođač osobnih računala u svijetu.

Lenovo je nedavno predstavio dobre poslovne rezultate za prvi kvartal. Sedam uzastopnih kvartala, Lenovo je bio najbrže rastući proizvođač računala. U prvom kvartalu Lenovo je zabilježio rekordni tržišni udio (12,2%) i broj prodanih uređaja (preko 10 milijuna) diljem svijeta. Tvrtka je zauzela treću poziciju u tržišnom udjelu prodaje računala i nastavlja svoj brzi uspon.

„Lenovo ima veliki zamah na tržištu. Nastavljamo ne samo rasti brže od tržišta već i znatno nadmašujemo konkurenciju. S našim brzim rastom u kombinaciji s uspješnom suradnjom s tvrtkom NEC u Japanu i preuzimanjem tvrtke Medion u Njemačkoj očekujemo preuzimanje druge pozicije na ljestvici najvećih proizvođača računala na svijetu. Osobna računala i dalje će biti vrlo snažna osnova našeg poslovanja. Iako ulažemo u nova područja kao što su Tableti i mobilni Internet, vidimo veliki potencijal u osobnim računalima diljem svijeta. Dugoročno smo predani proizvodnji računala i očekujemo da će oni nastaviti biti pokretač uravnoteženog globalnog rasta Lenova", izjavio je izvršni direktor Lenova, Yuanqing Yang.

Unapređujući pravu strategiju uravnoteženog, profitabilnog rasta i snažne izvedbe, Lenovo je rastao brže od tržišta u svim zemljama te u korisničkom i proizvodnom segmentu na svome putu do jedne od vodećih tehnoloških tvrtki u svijetu.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika