14.06.2012. / 14:51

Autor: Nacional.hr

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Hrvatskim korisnicima nudi se i mogućnost kupovine Anti Theft licence kojom se štite podaci u slučaju krađe računala

Jovan GlamočaninJovan GlamočaninLenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju najbolje značajke tradicionalnih prijenosnika - velike mogućnosti obrade podataka i kapaciteta memorije te vrhunsku kvalitetu zvuka - s elegantnim dizajnom i poželjnim kvalitetama tableta kao što su brzo pokretanje i nastavak rada te cjelodnevno trajanje baterije. Dostupni su u različitim živim bojama uključujući Spphire Blue, Aqua Blue, Cherry Blossom Pink, Graphite Grey ili Metallic Red.

"Ultrabook prijenosnici redefiniraju PC industriju mijenjajući ne samo način na koji korisnici razmišljaju o dizajnu prijenosnika nego i koliko je tehnologije ugrađeno u tako tanak i lagan uređaj", izjavio je Peter Hortensius, predsjednik, Product Group, Lenovo. "Lenovo Ultrabook prijenosnici osiguravaju da korisnici više ne moraju birati između uređaja koji im omogućuje vrhunsku produktivnost i onoga kojega odlikuje elegantan dizajn i stil potičući njihovu kreativnost. Lenovo Ultrabook serija U prijenosnika objedinjuje ovu konvergenciju i predstavljaju savršen alat kako bi korisnici upravljali svakim aspektom njihovog digitalnog života".

Hrvatskim medijima nove Ultrabookove predstavio je Jovan Glamočanin, Country Manager iz Lenova, koji je istaknuo fizičke karakteristike računala usporedivši ih sa knjigom. Naime, 13,3 inčni U310 i 14 inčni U410 Ultrabook prijenosnici debljine su svega 18mm odnosno 21mm te težine svega 1.7 odnosno 1.9 kilograma. Čak i s tankim i laganim okvirom, ovi Ultrabook prijenosnici nude performanse koje mogu rješavati bilo koje mobilne računalne zadatke pomoću treće generacije procesora Intel Core i3, i5 ili i7, do 1 TB memorije, NVIDIA GeForce grafike i do devet sati trajanja baterije u Ultrabook prijenosniku U410 te 500 GB HDD drive i do sedam sati trajanja baterije u Ultrabook prijenosniku U310. Također, Ultrabook prijenosnici sadrže Dolby Home Theatre v4 za izuzetnu kvalitetu zvuka i imaju Intel Wireless Display (WiDi) tehnologiji za bežično projiciranje videa i drugih sadržaja na bilo koji veliki ekran.

Dostupan s 32GB solid state drives (SSD) za pohranjivanje podataka, s najnovijim Lenovo Ultrabook prijenosnicima više nema čekanja. Zahvaljujući novoj Lenovo Enhanced Experience 3 optimizaciji za Windows 7 računala, novi Ultrabook prijenosnici postižu ultra brzo pokretanje i nastavak rada nakon sleep moda, što je 40% brže u odnosu na ne optimizirana računala. Lenovo Smart Update pojačava korisničko iskustvo omogućujući ultra briljantnim Ultrabook prijenosnicima U310 i U410 da automatski ažuriraju e-mail, IM chat i poruke na društvenim mrežama čak i kada su u sleep modu.

"Ultrabook prijenosnici U310 i U410 osiguravaju novu generaciju mobilnog računalnog iskustva", izjavio je Kirk Skaugen, potpredsjednik i generalni menadžer, Intel PC Client Group. "Surađujući s tvrtkom Lenovo stvorili smo prijenosnik zapanjujućeg izgleda i nevjerojatnih performansi s našom trećom generacijom procesora Intel Core u izuzetno takom i laganom dizajnu koju udovoljava potrebama današnjih najzahtjevnijih mobilnih korisnika".

Kako bi omogućio DOerima da budu učinkoviti, Lenovo Ultrabook uređaji dolaze s cijelim nizom jamstava i zaštitnih usluga, bilo da se radi o nadogradnji jamstva na licu mjesta, Accidental Damage Protection kada sve ne ide kako bi trebalo ili Sealed Battery Warranty kako bi se minimaliziralo vrijeme nemogućnosti rada zbog promijene baterije.

Hrvatskim korisnicima nudi se i mogućnost kupovine Anti Theft licence kojom se štite podaci u slučaju krađe računala. Korisnicima se omogućuje kriptiranje podataka prilikom prvog neovlaštenog spajanja na internet - bilo WiFi ili 3G mrežom, odnosno ukoliko se ne unese lozinka u određenom vremenskom periodu.

Vezane vijesti

Intel predstavio nova Ultrabook računala

Intel predstavio nova Ultrabook računala

Tijekom izlaganja na sajmu Computex Taipei 2012 viši potpredsjednik tvrtke Intel Corporation Tom Kilroy službeno je predstavio novu seriju sustava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika