05.10.2011. / 08:49

Autor: Hina

Republikanac na sav glas

Kinezi nas 'cyber' špijuniraju!

"Peking vodi veliki trgovinski rat protiv svih nas i mi se trebamo povezati kako bi ih zajedno pritisnuli da stanu", rekao je.

Foto: WikipediaFoto: WikipediaPredsjednik obavještajnog odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa u utorak je optužio Kinu za raširenu 'cyber' ekonomsku špijunažu, ističući da se mnoge američke tvrtke boje otvoriti raspravu o tom problemu iz straha da će njihova računala biti meta još više napada.

"Kineska gospodarska špijunaža dosegla je nepodnošljivu razinu, i vjerujem da SAD i naši saveznici u Europi i Aziji imaju obvezu suprotstaviti se Pekingu i zahtijevati da zaustavi to piratstvo", rekao je republikanski kongresnik Mike Rogers na raspravi obavještajnog odbora o 'cyber' sigurnosti.

"Peking vodi veliki trgovinski rat protiv svih nas i mi se trebamo povezati kako bi ih zajedno pritisnuli da stanu", rekao je.

Internetski div Google djelomično se povukao iz Kine prošle godine iz zabrinutosti zbog cenzure i epizode hakiranja za koje je objavio da potiče iz Kine.

Rogers je rekao da su tvrtke kao što je Google, koje su izvijestile o 'cyber' napadu, bile "samo vrh ledenog brijega".

"Postoje više tvrtki koje su bile napadnute ali neće govoriti o tome u tisku, u strahu od izazivanja daljnjih kineskih napada", kazao je.

Iza zatvorenih vrata, međutim, tvrtke opisuju napade koji potječu iz Kine, rekao je.

Iako američki dužnosnici i poduzeća upiru prstom u Kinu zbog mnogih 'cyber' napada, Kina tvrdi da je ona jedna od najvećih svjetskih žrtava hakiranja.

"Pripisivanje te špijunaže nije lako, ali razgovarajte s bilo kojim 'cyber' analitičarom privatnog sektora, i oni će vam reći kako malo tko sumnja da tu veliku kampanju provodi kineska vlada", rekao je Rogers.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika