14.10.2011. / 14:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Srb bi bez Srba

"Novi srpski memorandum traži pravi hrvatski odgovor", poručio je Srb i istaknu kako hrvatska politika, nažalost, svojim dosadašnjim ponašanjem ne provodi politiku reagiranja na novu velikosrpsku politiku

Arhiva (Pixsell)Arhiva (Pixsell)Predsjednik HSP-a Daniel Srb poručio je danas da vladajuća stranka - dok postoji suradnja HDZ-a i SDSS-a - nema nikakve potpore HSP-a te da njegova stranka neće biti "rezerva" u slučaju nedostatka kvoruma.

"Vlada je talac politike SDSS-a, koji je kontinuirano ucjenjuje i nameće vlastite zahtjeve kao uvjet suradnje", rekao je Srb i dodao kako i vlada i HDZ mogu odbaciti "takve ucjene" te time definirati drugačiju politiku između HDZ-a i HSP-a.

Na glasovanje u Hrvatskome saboru danas, kako je rekao, neće doći iako bi, kako tvrdi, želio poduprijeti Zakon o ništetnosti.

HSP je bio i ostaje oporbena stranka, rekao je Srb na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru, dodajući kako njegova stranka neće biti "rezerva" u slučaju nedostatka kvoruma.

Zbog memoranduma Srpske akademije znanosti i umjetnosti donesenog prije dvije godine, HSP je, kako je izvijestio Srb, u srijedu u saborsku proceduru uputio prijedlog deklaracije o suverenoj RH i njezinim odnosima s drugim državama uz poseban naglasak na Republiku Srbiju.

"Deklaracija cjelovito definira problematiku odnosa Hrvatske prema Srbiji, posebno u svjetlu nove srpske politike utemeljene na novome srpskom memorandumu", istaknuo je Srb.

Iznio je i dijelove tog, kako je rekao, "novoga srpskog memoranduma" među kojima su umanjivanje odgovornosti Srbije za počinjene zločine, stavljanje Srbije u ravnopravni položaj s državama u okruženju, odvraćanje pozornosti medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskoga političkog, obavještajnog i vojnog vrha te političkog vrha Republike Srpske kojima se sudi u Haagu. BiH, Hrvatsku i Kosovo, kako po Srbovim tvrdnjama predviđa memorandum, treba dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima, a Srbiju dovesti u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

"Novi srpski memorandum traži pravi hrvatski odgovor", poručio je Srb i istaknu kako hrvatska politika, nažalost, svojim dosadašnjim ponašanjem ne provodi politiku reagiranja na novu velikosrpsku politiku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 14.10.11. 15:07

Srbu iz rječnika izbaciti riječ "Srbi" i taj više ne bi imao što pričati.


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.11. 15:09

Pa kako HDZ.ovci ne vjeruju ni u kakve mudrosti,tako nisu vjerovali ni u staru izreku da mač ima dvije oštrice.Sada plaćaju svu glupost i zablude.No to je tek početak.HDZ,kao ovakav kakav je već 20 godina,mora nestati sa političke scene.Da li će se roditi HDZ sa novim ljudskijim licem,to je pitanje budućnosti.Kada silu nemože nitko zgroziti ili srušiti,s vremenom ona se uruši sama u sebe.I nestane sa lica zemlje.Samo tragovi smrada i beskonačnih osobnih tragedija svjedoče kako je tu negdje stolovalo zlo.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 14.10.11. 15:34

Uskoro dolazi vrijeme kada će se svi HDZ-ovci kleti da nikada nisu bili u toj zločinačkoj stranci, isto kao što sada govore kako nikada nisu imali partijsku knjižicu.


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.11. 18:24

Gospodine Srb.Hrvatskoj zaista nedostaje jedna zdrava desnica.Kažem zdrava,jer ovo do sada niti je desnica niti je zdrava.Na rušenju zdrave desnice je poradio vaš najveći pokvarenjak Đapić Ante.Taj ljigavac je uništio sve zdravo što se možda i moglo izroditi u dobru stranku sa desnim djelovanjem(šta god to bilo ali je dobro znano šta bi zaista i trebalo biti).Nadalje ,okupljate samo članstvo koje smatra da je desnica čisti fašizam ili nacionalizam.Objasnite svojim članovima koja bi to zadaća desnice trebala biti u našoj Hrvatskoj.Ruža Tomašić,koju izuzetno cijenim iako nisam pravaš,je u pravu kada vam je postavila jedan,ali najvažniji uvjet za eventualno ujedinjenje.Može ali bez Đapića na bilo kojoj listi bilo gdje.Ni u Hrvatskoj ni u svijetu.Potpuno je u pravu.Taj ljigavac i kriminalac u svakom pogledu je najveći neprijatelj bilo koje udruge pa tako i stranke.Dakle,gospodine Srb,zaista imate puuuuno posla oko hrvatske desnice.


registracija
29/7/11

posejdon, 15.10.11. 01:00

Srb bi htio u odnosu na HDZ-e radi pruzanja podrske biti i posten i jeben, a sto ne moze.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika