14.10.2011. / 16:00

Autor: Hina

'Vlada više nema parlamentarnu većinu'

„Iako će uslijediti konzultacije članova Kukuriku koalicije, vjerujem da ćemo se odazvati pozivu predsjednika Sabora, jer uvijek smatramo da treba razgovarati“, izjavio Linić novinarima ispred sabornice

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)SDP-ov zastupnik Slavko Linić izjavio je danas kako vjeruje da će se zastupnici stranaka Kukuriku koalicije odazvati sjednici saborskog Predsjedništva, koju je, u cilju pronalaženja rješenja kako zaključiti zadnju sjednicu Sabora u ovom sazivu, najavio predsjednik Sabora Luka Bebić.

„Iako će uslijediti konzultacije članova Kukuriku koalicije, vjerujem da ćemo se odazvati pozivu predsjednika Sabora, jer uvijek smatramo da treba razgovarati“, izjavio Linić novinarima ispred sabornice.

Dodao je da u ovoj situaciji, s obzirom da je još tjedan dana ostalo do raspuštanja Sabora, stranke koalicije zanima da se rasprave samo zakoni važni za građane i gospodarstvo Hrvatske.

„Zakoni koji se guraju kao politička predizborna aktivnost sadašnje vlasti ili koji se guraju iz čisto političkih razloga nas ne zanimaju“, poručio je Linić.

„Treba dobro odraditi ova četiri dana (idući tjedan) i ako predsjednik to može jamčiti vjerujem da ćemo o tome razgovarati“, zaključio je Linić.

Predsjednica Kluba HNS/HSU Vesna Pusić pozitivnom i korakom u dobrom smjeru ocijenila je ispriku potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa zbog neprimjerene reakcije prije dva dana.

„To je nužan iako ne dovoljan uvjet. On je dugo u Saboru i takve stvari mu se ne bi smjele događati. To je bio dobar potez koji je pokazao da čak je i njima (HDZ-u) došlo do svijesti da se pretjeralo“, rekla je Pusić.

Ocijenila je kako današnja situacija u Saboru „apsolutno i jednoznačno“ pokazuje da vlada više nema parlamentarnu većinu.

„Dakle, vlada više nema 77 ruku koliko im je potrebno za kvorum i mislim da tu ne treba previše okolišati. Očito je vrijeme da se ide po novi legitimitet građanima i građankama ove zemlje“, zaključila je Pusić.

Novinari su ispred sabornice dočekali i Šeksa koji im je ponovio kako izražava žaljenje što je isprovociran neprimjerenim reakcijama i ponašanjem oporbe i sam neprimjereno reagirao.

„Što će napraviti druga strana to je njihova stvar“, ustvrdio je Šeks .

Upitan je li se na ispriku odlučio na nagovor predsjednice HDZ-a i vlade Jadranke Kosor Šeks je odgovorio: „To sam odlučio sam iz dubokih moralnih pobuda“, poručivši novinarima da ga ne provociraju više s takvim pitanjima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 14.10.11. 17:24

Šeks i duboke moralne pobude - pa to je oksimoron!
Predsjedniče Josipoviću, Vi ste na potezu!!!


registracija
16/2/11

pro, 14.10.11. 17:26

Trebam li biti zabrinut izjavom Premijerke da već za mjesec dana očekuje rezultate novih ministara sa Šeksovim nasupom na sjednici Sabora “Nekim pojedincima i stankama ne bi bio dovoljan ni kirurški zahvat. To je više u zoni psihoterapije, psihijatrije i zoni depresivne manije, zoni shizofrenije i umjetničkog dara za besprimjerno laganje” koji se, doduše odnosio na Burićev nastup za govornicom.

Vesna Pusić je, smatram, najdirektnije izrazila stavove oporbe o Jadranki Kosor, njenoj Vladi i vladanju:


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.11. 18:03

Sve što se događa,predvidio sam još 93.godine.Hrvatska krava je iscjeđena do zadnje kapi mljeka.Podojene su i međunarodne krave.Stiglo se do zida.Nema više krave,nema više ni međunarodnog mlijeka...nema više ništa.Sada je na naplati sva HDZ-ovska glupost u ovih 20 godina.To je naprosto bilo neizbježno.Ovo je početak demontiranja zločinačke organizacije zvane HDZ.


registracija
16/2/11

pro, 15.10.11. 10:36

sve kužim ali ovo lijevu ruku na desno srce -paze da im ne
ispadnu partijske knjižice petokraku zamijenili šahovnicom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika