14.10.2011. / 16:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Zasad se ne sele

Pobjeda okupatora Wall Streeta

Iz gradonačelnikova ureda New Yorka objavljeno je kako su vlasnici parka Zuccotti odlučili odgoditi čišćenje parka predviđeno za danas, što je razveselilo tisuće prosvjednika i njihovih simpatizera koji su se u petak rano ujutro okupili u parku

ArhivaArhivaProsvjednici i članovi pokreta "Okupirajmo Wall Street" u New Yorku u petak su "izvojevali pobjedu", pošto je gradska uprava izvijestila da će odgoditi čišćenje parka koji su zaposjeli još 17. rujna u samome središtu newyorške financijske četvrti.

Iz gradonačelnikova ureda New Yorka objavljeno je kako su vlasnici parka Zuccotti odlučili odgoditi čišćenje parka predviđeno za danas, što je razveselilo tisuće prosvjednika i njihovih simpatizera koji su se u petak rano ujutro okupili u parku.

"Smatramo to pobjedom", rekla je za France presse glasnogovornica pokreta Senia Barragan, dodavši kako će njegovi sudionici razmisliti o daljnjim potezima. "Ujedinjena skupina ljudi nikada neće biti pobijeđena", skandirali su i aplaudirali, nakon dobivene informacije. No, kako su sami kazali, riječ je o privremenu rješenju i toga su svjesni.

U četvrtak navečer pokret Okupirajmo Wall Street (OWS) na internetskim je stranicama "hitno pozvao na djelovanje, kako bi se izbjegao prisilni prekid" njihova kampiranja ondje. "Okupimo se na trgu u petak u 6.00 sati ujutro da bismo se mirno usprotivili deložiranju iz parka", poručili su jučer. Vlasnik parka Zuccoti, Brookfield Office Properties, u četvrtak je objavio kako će u 7.00 sati u petak početi redovito čišćenje parka od svega što su ondje nagomilali prosvjednici koji tu kampiraju od 17. rujna.

Dužnosnik policije New Yorka Ray Kelly rekao je da će se, nakon završetka čišćenja parka, prosvjednici ondje moći vratiti - poštujući pravila, budući da je riječ o privatnom parku otvorenom za javnost, što znači da neće moći sa sobom donijeti vreće za spavanje.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika