16.10.2011. / 14:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Šef Tirola posjetio 'nevinog' Sanadera

Van Staa je kao bivši guverner Tirola Sanadera svojedobno odlikovao visokim odličjem

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Bivšeg premijera Ivu Sanadera danas je u zatvoru u Remetincu posjetio njegov prijatelj predsjednik regionalnog parlamenta Tirola Herwig Van Staa koji je novinarima nakon susreta izjavio kako vjeruje da je Sanader nevin, ali i da nije siguran da će imati pravedno suđenje.

"Nisam siguran, ali se nadam da će tako biti", rekao je Van Staa te dodao da sa mnogima u Europi, koje zanima situacija sa Sanaderom, prati što se događa oko sudskog procesa bivšem hrvatskom premijeru.

Također je rekao kako se, prema onome što objavljuju hrvatski mediji, stječe dojam da u slučaju Sanader nije izvjesna presumpcija nevinosti.

Van Staa je izrazio čuđenje što Ivo Sanader nije u zatvorskoj ćeliji sam nego je dijeli s drugim zatvorenicima, što nije, kaže, uobičajeno u Europi.

Upitan o čemu su razgovarali, odgovorio je kako je Sanaderu važan ulazak Hrvatske u EU te zbog toga ne želi reći ništa što bi pristupanje Hrvatske moglo otežati. Sanader se ujedno nada, rekao je Van Staa, da će biti slobodan do početka sudskog procesa.

Iako je danas bio, kako je rekao, u privatnom posjetu Sanaderu s kojim je prijatelj 30-ak godina, Van Staa će o svemu izvijestiti institucije Vijeća Europe.

Van Staa je kao bivši guverner Tirola Sanadera svojedobno odlikovao visokim odličjem.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 16.10.11. 21:55

"Van Staa je izrazio čuđenje što Ivo Sanader nije u zatvorskoj ćeliji sam nego je dijeli s drugim zatvorenicima, što nije, kaže, uobičajeno u Europi"

- u kojoj to europskoj državi je premijer pobjegao iz zemlje, čučio u ekstradicijskom pritvoru i završio u domicilnom zatvoru?
Možda bi trebalo malo pročačkati i poslovne veze dotičnog gospodina i "nevino optuženog".


registracija
11/1/10

fluid, 16.10.11. 21:58

Očigledno je Van Staa-u nepoznata jednakost svih pred zakonom !?Ili je mislio nešto drugo ?Samo neznam šta ?Ovdje nije riječ o domaćoj "vrani"nego evropskoj.A one,svejedno na narodnu pripadnost,jedna drugoj oči ne kopaju.


registracija
29/11/09

Ivis, 16.10.11. 23:19

Braca po kradji!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika