18.10.2011. / 10:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Hillary Clinton najavila povlačenje

"Dala sam doprinos. Zahvalna sam što sam imala priliku služiti, ali sad je vrijeme da uskoče drugi", izjavila je Clintona za NBC News

ArhivaArhivaAmerička državna tajnica Hillary Clinton objavila je u ponedjeljak da se kani posvetiti privatnom životu nakon isteka prvog mandata predsjednika Baracka Obame, rekavši kako je "sada vrijeme da uskoče drugi".

"Dala sam doprinos. Zahvalna sam što sam imala priliku služiti, ali sad je vrijeme da uskoče drugi", izjavila je Clintona za NBC News.

Također je naglasila da se neće kandidirati na predsjedničkim izborima 2016.

U intervjuu za NBC-jevu emisiju "Today" Clinton je na pitanje hoće li se ikad više kandidirati za predsjednicu, rekla kratko: "Neću, neću".

Popularnost predsjednika Baracka Obame pada, pa su se pojačale glasine da se Hillary Clinton vraća u predsjedničku politiku. Takve su glasine, piše The Los Angeles Times na svojoj internetskoj stranici, već postale urbana legenda u koju svi vjeruju usprkos suprotnim dokazima. Postojala je i verzija glasine prema kojoj bi ona i potpredsjednik Joe Biden zamijenili radna mjesta u idućem Obaminu mandatu, kako bi ona dobila priliku za još jednu nacionalnu kampanju. Zašto bi itko želio sudjelovati u nacionalnoj kampanji za potpredsjednika, a već je poražen u utrci za glavnu ulogu, sasvim je nejasno, piše LA Times.

"Velika mi je čast što mogu služiti svojoj domovini", rekla je. "Veoma sam staromodna. Osjećam da sam svoj doprinos dala. Trudila sam se najviše što sam mogla, ali sad želim isprobati neke druge stvari. Želim se vratiti pisanju i možda predavanju, radu sa ženama i djevojkama diljem svijeta".

Ljudi će morati "pričekati da vide" što će Clinton iduće poduzeti, dodala je.

Hillary Clinton već je prije jasno rekla da želi ostati državna tajnica do kraja Obamina sadašnjeg mandata i da će onda otići. Vjeruje se da se ni predstojnik ureda predsjednika Bill Daley neće vratiti na to radno mjesto osvoji li Obama još jedan mandat.

Navodno je za odlazak bio spreman i ministar financija Timothy Geithner, ali su ga nagovorili da ostane još jednu godinu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika