18.10.2011. / 10:45

Autor: Hina

Obama ima "razumijevanja" za prosvjednike

Obama je ocijenio da njegovi protivnici nemaju plan za pokretanje zapošljavanja, osim povratka na "dobra stara vremena prije financijske krize, kada je Wall Street ispisivao vlastita pravila" funkcioniranja

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama ima razumijevanja za bijes prosvjednika na Wall Streetu, rekao je u ponedjeljak njegov glasnogovornik, povezavši taj fenomen s financijskom deregulacijom koju su najavili republikanski protivnici predsjednika SAD-a.

"Predsjednik je izrazio razumijevanje za nezadovoljstvo koje prosvjedi pokazuju i predstavljaju", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney novinarima u zrakoplovu kojim je američki predsjednik putovao iz Washingtona u Asheville u Sjevernoj Karolini, gdje je krenuo na trodnevnu autobusnu turneju susreta s prosječnim Amerikancima.

Carney je kazao kako "postoji veza između frustracija srednje klase zbog stanja gospodarstva ... i nezadovoljstva koje mnogi Amerikanci osjećaju zbog predodžbe da je Wall Street u prošlosti postupao po pravilima različitim od ostatka Amerike, a onda mu je savezna vlada pomogla kako bi spriječila kolaps financijske industrije".

U govoru u Ashevilleu predsjednik Obama je republikance nazvao "strankom - Ne", nakon što su njihovi senatori prošlog tjedna blokirali razmatranje njegovog plan zapošljavanja.

Također je optužio svoje protivnike da brane bankare s Wall Streeta, mete pokreta Okupirajmo Wall Street.

Obama je ocijenio da njegovi protivnici nemaju plan za pokretanje zapošljavanja, osim povratka na "dobra stara vremena prije financijske krize, kada je Wall Street ispisivao vlastita pravila" funkcioniranja.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika