26.10.2011. / 12:47

Autor: Nacional.hr

Sve više Vlada traži podatke o Googleovim korisnicima

Samo u prvoj polovici ove godine, od Googlea je zatraženo otkrivanje privatnih podataka o 11 tisuća korisnika

Google u većini slučajeva ne odobrava zahtjeve policijeGoogle u većini slučajeva ne odobrava zahtjeve policijeInternetski pretraživač Google je pod sve većim pritiskom policije i državnih agencija da otkrije privatne podatke o svojim korisnicima.

Google je u svom Transparency Reportu po prvi put otkrio točne podatke o različitim zahtjevima iz cijelog svijeta vezanima za njihove usluge i aplikacije. Prednjače zahtjevi različitih vlada za otkrivanjem privatnih podataka korisnika, ali i zahtjevi policije za uklanjanjem nepodobnih video snimaka policijske brutalnosti s YouTubea.

Zanimljivo je da se među podacima pojavljuje i Hrvatska iz koje je stigao zahtjev za uklanjanjem nepodobnog sadržaja, no nisu precizirali kojeg.

Najviše je zahtjeva za korisničkim podacima došlo iz SAD-a, potom iz Indije te Brazila, dok Google nema nikakvih podataka da je itko iz Hrvatske tražio podatke o njihovim korisnicima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika