26.10.2011. / 16:13

Autor: Hina

Bebić poručio Šuici: Trebate me trpiti još dva dana

HDZ-ova zastupnica Dubravka Šuica danas je izjavila kako ju čudi što predsjednik Sabora Luka Bebić nije upozorio HDSSB-ove zastupnike da slavonski šeširi na njihovim glavama nisu primjereni za sabornicu, na što joj je Bebić odgovorio kako se uvijek drži Poslovnika, te da će ga ionako "trebati trpiti još dva dana".

Luka BebićLuka BebićHDZ-ova zastupnica Dubravka Šuica danas je izjavila kako ju čudi što predsjednik Sabora Luka Bebić nije upozorio HDSSB-ove zastupnike da slavonski šeširi na njihovim glavama nisu primjereni za sabornicu, na što joj je Bebić odgovorio kako se uvijek drži Poslovnika, te da će ga ionako "trebati trpiti još dva dana".

U raspravi o potvrđivanju Ugovora o zajmu za luku Ploče HDZ-ovi zastupnici reagirali su na prozivke iz HDSSB-ovih klupa da saborsku raspravu koriste za samopromociju, zamjerajući im i to što su u sabornicu došli odjeveni u slavonske nošnje i šešire.

Šuica je tom prilikom izrazila čuđenje što Bebić kao predsjedavajući nije upozorio HDSSB-ovca Zorana Vinkovića da je neprimjereno nositi šešir u sabornici.

"Imam potrebu komentirati njegov šešir i čudim se da ga niste, gospodine predsjedniče, na to upozorili bez obzira što nije poslovnički", poručila je Šuica Bebiću.

Predsjednik Sabora joj je odgovorio: "Inače, što se tiče kako ja reagiram na pojedine ispravke, replike i da li trebam opominjati, neopominjati, znate što, trebat ćete me još trpiti dva dana u tom pogledu, da ja zadržim neki svoj način kako sam vodio Sabor u ove četiri godine, pa izdržite i ova dva dana, neće nikome propasti ništa".

Borislav Matković (HDZ) reagirao je na Vinkovićeve izjave da se to kako HDZ troši novce, pa i one za luku Ploče, može vidjeti iz toga kako je ta stranka financirala kampanju pred prošle izbore, "kada je Sabor dao bivšem predsjedniku, odnosno kapetanu s 'malo vitra‘, drugu Ivi da potpiše jedan ovakav zakon".

"Kolega Vinkoviću, 'malo vitra' ste i vi sebi davali vozeći se gradskim automobilom, a naplaćujući saborske troškove za putne troškove. Nemojte vrijeđati druge ako i sami imate putra na glavi", poručio je HDSSB-ovcu.

Vinkovićev poziv HDZ-ovcima da počnu "suvislo i pametno govoriti" Matković je protumačio kao poruku da "s ove strane sabornice (HDZ-ove) sjede budale i glupi ljudi", na što mu je Vinković odgovorio: "Nisam to rekao u svom govoru, a ako ste se vi prepoznali ovako kao što ste rekli onda je to vaša stvar".

Đurđica Sumrak (HDZ) prigovorila je, pak, što oporbeni zastupnici iz stranaka Kukuriku koalicije ni danas nisu u sabornici kada se raspravlja o razvoju hrvatskog juga.

"Kada bi Kukuriku koalicija imala pojam o minimumu odgovornosti ili recimo pojam o vrijednosti rada, onda bi vjerojatno bili ovdje i sudjelovali u raspravi. Međutim, to njima nije potrebno, oni imaju svog petog ortaka koji je u stvarnosti MMF", poručila je Sumrak.

"Nema ih jer su možda otišli u neki restoran, ponovno u Kastav, da se konačno dogovore što će. Ono što je istina je da jedno govore, drugo misle, a sasvim nešto treće će napraviti", dodala je.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 26.10.11. 19:08

Predlažam Biserki da stavi na lisu gospođu Sumrak pa da nakon izbora stranku preimenuju u sumrak hdz-a


registracija
11/1/10

fluid, 26.10.11. 21:51

Šuica ne samo da je obična krava nego je i potvrđeni snob.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika