26.10.2011. / 19:49

Autor: Hina

Nokia najavila novo doba s Windows telefonima

Nokia je u srijedu predstavila dva nova telefona s Microsoftovim Windowsima i učinila prvi korak u nadmetanju s Appleom i Googleom.

Nokia Lumia telefoniNokia Lumia telefoniNokia je u srijedu predstavila dva nova telefona s Microsoftovim Windowsima i učinila prvi korak u nadmetanju s Appleom i Googleom.

Čelnik Nokije, proizvođača mobilnih telefona koji se našao u teškoćama, Stephen Elop pred 3000 nazočnih predstavio je dva nova elegantna telefona koji su prvi plodovi Nokijine odluke da se osloni na Microsoftov software i rekao da oni predstavljaju početak novog doba za finskog diva.

"To je nova zora za Nokiju", rekao je Elop predstavljajući Lumiju 800 i Lumiju 710 koje će se na ključnim europskim tržištima naći idućeg mjeseca.

U razgovoru za agenciju Reuters Elop je rekao da se Nokia preobrazila tijekom njegova 13-mjesečnog upravljanja u kojemu je restruktirana uprava a tisućama djelatnika se zamrznuo radni odnos.

"To je drugačija tvrtka koja radi drugačijim tempom", rekao je. "Količina napora i strasti i obavljenog posla koji danas možemo pokazati najbolji su dokaz toga".

Dionice Nokije, kojima se vrijednost prepolovila otkako je Elop najavio riskantno partnerstvo s Microsoftom i odustao od njene stare softwarske platforme u veljači, u srijedu su porasle za 3,1 posto.

Lumia 800 bit će prodavana po cijeni od oko 420 eura a Lumia 710 oko 270 eura.

Vezane vijesti

Predstavljene nove Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710

Predstavljene nove Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710

Nokia je objavila da Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 na hrvatsko tržište stižu početkom travnja. Prvi Nokijini pametni telefoni s Windows Phoneom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika