01.11.2011. / 19:06

Autor: Hina

Sarkozy i Merkel u srijedu s Papandreuom

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu će održati hitan sastanak s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom u Cannesu i pokušati ga nagovoriti na brzu primjenu financijskog plana o spašavanju Grčke, objavio je u utorak Sarkozyjev ured.

Nicolas Sarkozy i Angela MerkelNicolas Sarkozy i Angela MerkelFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu će održati hitan sastanak s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom u Cannesu i pokušati ga nagovoriti na brzu primjenu financijskog plana o spašavanju Grčke, objavio je u utorak Sarkozyjev ured.

Tržišta novca diljem Europe negativno su reagirala na objavu grčkoga premijera Papandreua u ponedjeljak da će raspisati referendum o novome paketu pomoći koji je samo koji dan prije na summitu EU-a u Bruxellesu prihvatio.

Kad je prošli tjedan prihvaćen paket težak 130 milijarda eura, porasle su nade da će biti moguće podvući crtu ispod gubitaka banaka u Grčkoj te da će se europske obveznice moći prodati Kini i drugim ulagačima.

"Francuska i Njemačka odlučne su sa svojim europskim partnerima da inzistiraju na punoj i što bržoj primjeni odluka prihvaćenih na summitu 27. listopada, što je danas važnije nego ikad", kaže se u priopćenju Sarkozyjeva ureda nakon telefonskoga razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Sarkozy, Merkel i Papandreu sastat će se na radnoj večeri uoči summita G20 zakazanog za 3. i 4. studenoga u Cannesu. Njihov je sastanak hitno organiziran na vijest o iznenadnoj odluci grčkoga premijera. "Francuska i Njemačka uvjerene su da će taj sporazum omogućiti Grčkoj da obnovi trajan rast", kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika