02.11.2011. / 16:54

Autor: Hina

Švicarskoj "višak" 1,4 milijarde franaka

Švicarska očekuje da će 2011. završiti s 1,4 milijarde franaka viška u proračunu, gotovo upola manje od 2,5 milijardi franaka viška očekivanih krajem lipnja, priopćila je u srijedu švicarska vlada.

Švicarska nema problema s deficitomŠvicarska nema problema s deficitomŠvicarska očekuje da će 2011. završiti s 1,4 milijarde franaka viška u proračunu, gotovo upola manje od 2,5 milijardi franaka viška očekivanih krajem lipnja, priopćila je u srijedu švicarska vlada.

Smanjenje očekivanog viška posljedica je proračunskih izdataka koje je vlada upotrijebila u trećem tromjesečju kako bi smanjila vrijednost franka i manjih fiskalnih prihoda od predviđenih, osobito glede prihoda od poreza na benzin i duhanske proizvode.

Izvorno je projekt proračuna za 2011., kad ga je usvajao švicarski parlament, predviđao proračunski manjak od 600 milijuna franaka, no manjak se pretvorio u višak krajem lipnja, budući da su gospodarska kretanja u 1. tromjesečju bila bolja od očekivanja.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika