03.11.2011. / 19:46

Autor: Hina

Čović: BiH će uskoro imati ustrojenu vlast

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s hrvatskom premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor o predstojećim izborima za Hrvatski sabor te uspostavi vlasti u BiH.

Jadranka Kosor i Dragan ČovićJadranka Kosor i Dragan ČovićSupredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s hrvatskom premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor o predstojećim izborima za Hrvatski sabor te uspostavi vlasti u BiH.

"Upoznao sam premijerku s tim da je danas uspostavljena vlast u Središnjoj Bosni te da ćemo uskoro imati ustrojenu vlast i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u Mostaru nakon čega ćemo intenzivno krenuti s uspostavom vlasti u Vijeću ministara BiH kako bi se uspjeli izboriti za apsolutnu jednakopravnu poziciju hrvatskog s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini", rekao je Čović za medije u Mostaru. Dodao je da je dobio potporu za politiku koju vode hrvatske stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora te da službeni Zagreb inzistira na tome da legitimni predstavnici hrvatskoga naroda, kao i drugih naroda budu u vlasti u Bosni i Hercegovini na svim razinama.

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH s Kosor je razgovarao i oko nastupa na predstojećim izborima u Republici Hrvatskoj u XI. izbornoj jedinici.

"Dogovorili smo osnovna načela i preuzeli određene obveze i dogovore kako bi omogućili glasovanje svima onima koji podupiru projekt Hrvatskog narodnog sabora u BiH i stranke koje ga čine te kako bi izabrali tri zastupnika u Saboru kao što je to i do sada bio slučaj", pojasnio je Čović.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 03.11.11. 21:30

Tamo je vasa domovina i ustrojite si tamo vlast tako da nemate sta traziti u Hrvatskojiiii


registracija
28/12/09

crojoe, 04.11.11. 04:36

Nisam nigdje procitao BXLCRO da je tebe neko nesto pitao, zato jezik za zube.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika