04.11.2011. / 13:43

Autor: Totalsport

Split nije uspio, EP 2016. u Amsterdamu

Uz Amsterdam i Split, preostali je kandidat za organizaciju EP-a bio Istanbul

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaEuropsko atletsko prvenstvo 2016. godine neće se održati u Splitu. Domaćinstvo europske smotre u petak je dobio Amsterdam.

Odlučilo je tako Vijeće Europske atletske federacije (EA) na svojoj sjednici u Helsinkiju. Uz Amsterdam i Split, preostali je kandidat za organizaciju EP-a bio Istanbul.

- Zadovoljstvo nam je potvrditi da će Amsterdam biti domaćin Europskog atletskog prvenstva 2016. godine. Sigurni smo da se možemo radovati sjajnom natjecanju - objavio je predsjednik EA-a Hansjörg Wirz.

Amsterdam će prvi put biti domaćin atletskog EP-a, a od tri kandidata samo je Split već jednom organizirao europsku smotru na otvorenom (1990.). Nakon uspješne organizacije Kupa kontinenata 2010. godine Hrvatski atletski savez je kandidirao Split i za EP 2016., ali članovi Vijeća EA-a su nizozemsku kandidaturu ocijenili boljom.

Podsjetimo, sljedeće će se godine EP održati u Helsinkiju, a dvije godine kasnije u Zürichu.

Vezane vijesti

Navijanje i(li) nacionalizam?

Navijanje i(li) nacionalizam?

Njemačke zastave u vrtovima, na prozorima i na automobilima. Lica iscrtana u bojama njemačke zastave uz srčano pjevanje njemačke himne. Do prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika