06.11.2011. / 17:07

Autor: Hina

Milanović i Čačić za "Hrvatsku jednakih šansi"

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić tijekom današnjeg posjeta Šibensko-kninskoj županiji posjetili su Kistanje, gdje su u razgovoru s građanima poručili da će njihova koalicija, ako dobije povjerenje birača na parlamentarnim izborima, od Hrvatske stvoriti zemlju jednakih šansi za sve građane, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Zoran Milanović i Radimir ČačićZoran Milanović i Radimir ČačićČelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić tijekom današnjeg posjeta Šibensko-kninskoj županiji posjetili su Kistanje, gdje su u razgovoru s građanima poručili da će njihova koalicija, ako dobije povjerenje birača na parlamentarnim izborima, od Hrvatske stvoriti zemlju jednakih šansi za sve građane, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Područje Kistanja Milanović je ocijenio posebno "ranjenim i ranjivim", istaknuvši kako su svi stanovnici toga područja hrvatski građani s pravom na jednaku šansu. U sadašnjem trenutku, ocijenio je, "svi su uskraćeni - bili katolici, pravoslavni, Srbi ili Hrvati"

Kistanje je drugačiji kraj od Šibenika, Splita ili Zadra, a tom kraju, u kojemu se uvijek teško živjelo, danas "živi jedan broj ljudu koji dijele sudbinu i moraju zajedno graditi budućnost", rekao je Milanović. Pravo na normalan život, bez kojega nema ni suživota, vrijedi za sve koji žive na području Kistanja, jer svi oni, bez obzira na nacionalnost i vjeru, imaju hrvatske isprave i pravo na jednaku šansu - da dobiju pošteni posao za koji će biti pošteno plaćeni, dodao je.

Predsjednik SDP-a rekao je i kako ne obećavaju čuda, već ono što će pokušati ostvariti. "Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe", poručio je Milanović mještanima Kistanja.

I predsjednik HNS-a Radimir Čačić istaknuo je kako je poruka 'Hrvatska jednakih šansi' jedna od temeljnih političkih poruka Kukuriku koalicije. To znači jednake mogućnostima za sve građane - u obrazovanju i zdravstvu, a posebno u zaradi, dodao je.

"Hrvatska treba samopoštovanje i samopouzdanje, a temeljna pretpostavka za to je da radimo", kazao je Čačić, poručivši kako će buduća vlada, ako Kukuriku koalicija dobije povjerenje građana na izborima, umjesto u socijalnu pomoć i političke transfere, sredstva ulagati u otvaranje novih radnih mjesta.

Nakon posjeta Kistanju, čelnici Kukuriku koalicije uputili su se u Oklaj, gdje su s vinarima i maslinarima razgovarati kako država može pomoći njihovoj konkurentnosti na tržištu.

U sklopu obilaska IX. izborne jedinice Radimir Čačić je prijepodne kratko boravio i u Šibeniku, gdje se družio s građanima na kavi, a kasnije je posjetio izložbu slika u šibenskom hotelu Krka, koju su organizirale žene HNS-a.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 06.11.11. 18:55

Iskustvo Čačića kao ministra povrđuje da je Hrvatska jednakih šansi obična floskula.
Evo u nastavku primjera aneksa ugovora kojim Čačić sam sebi dodjeljuje 855.941,14 kn na ugovor od 4.846.422,10 kn, što je 17,7% prvotnog ugovora a s kojim je, kao najbolji ponuđač dobio posao! Ovakvim poslovima se procjenjuje da je Čačić oštetio proračun za 125 milijuna kuna!

http://www.necenzurirano.com/images/stories/cacic.pdf

Da stvar bude najgora, Čačić će reći da je to po zakonu. Tko imalo šta zna o javnim natječajima zna da je ovo čista pljačka državnog proračuna.

Jel Čačić nešto najbolje i najpoštenije što "kukuriku" ima ponuditi Hrvatskoj, kao svojevremeno što je SDP imao ponuditi Bandića Zagrebu?

Ako tu još dodamo Vesnu Pusić koja u prosincu 2003. u vrijeme tehničke vlade dogovara posao s Ministarstvom znanosti za svog supruga i firmu Ascendant?


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.11.11. 18:59

Prije određenog vremena Ivan Zvonimir Čičak je u javnost pustio određene informacije o postojanju tajnih računa SDP-a u zemlji i inozemstvu. Međutim, kao što se i očekivalo, spomenuta izjava nije izazvala neku osobitu pažnju hrvatske javnosti, DORH-a i aferama uzdrmane vladajuće stranke. U znatnoj mjeri tome su pridonijeli hrvatski mediji i njihovo selektivno „istraživačko“ novinarstvo, ali i najviše poluge vlasti.

Ne želeći uopće igrati bilo kakvu ulogu odvjetnika aferama uzdrmanog Sanader-Kosoričinog „moderniziranog“ HDZ-a pokušat ću u nekoliko crtica otvoriti raspravu o „moralnim“ vertikalama iz nekadašnjeg projugoslavenskog krila SKH, odnosno o načinima stjecanja, kontroliranju i rasprodaji imovine stečene na vrlo zanimljiv i nimalo moralan način.

Kako je nekadašnji SKH došao do nekretnina

Da smo kojim slučajem demokratsko društvo i pravno uređena država, kao što nismo, onda bi se ti „čuvari čudoređa“ makar javno zapitali na koji je to način SDP, kao pravni slijednik nekadašnje KPH, došao u posjed imovine koja se procjenjuje na vrtoglavih 100 milijuna eura.

Poslovni prostori, stanovi, vile, kuće, garaže i zemljišta, od kojih je većina prodana ili iznajmljena, samo su dio plijena pravnih slijednika hrvatske frakcije jugoslavenskih komunista, stvorenog na dva načina.

Jedan dio te imovine došao je u posjed komunista nacionalizacijom, čitaj otimačinom privatnih posjeda, dok je drugi dio stečen u vrijeme „samoupravnog socijalizma“ u vidu „darova“, koje su razna društvena poduzeća i jedinice lokalne samouprave darivali „velikom vođi naših naroda i narodnosti“ i njegovoj svemoćnoj partiji. Naravno, po diktatu te iste partije.

Dakle, nema nikakve sumnje da je ogromna većina te imovine stečena na dva načina: golom otimačinom od klasnih neprijatelja, praćenom masovnim egzekucijama i progonima klasnih neprijatelja te isisavanjem iz proračuna i nekadašnjeg društvenog vlasništva.

Logičnim rasuđivanjem dolazimo do zaključka da su jedno i drugo teška kaznena djela, koja bi, pogotovo nacionalizacija, trebala biti ne samo predmetom istraga, nego i zakonskim rješenjima koja bi dovela do pravne zadovoljštine nekadašnjih vlasnika kojima su komunisti oteli imovinu a njihove vlasnike pobili ili strpali na višegodišnje robije

Račan ucijenio Tuđmana – Manolić i Mesić štitili Račana

Početkom devedesetih, točnije u vrijeme dok su Stjepan Mesić i Josip Manolić obnašali dužnost predsjednika Vlade, vodstvo tadašnjeg SKH-SDP stavilo je pred vladajući HDZ vrlo „vruć krumpir“.

Naime, u trenucima dok je rat bjesnio u svoj svojoj bestijalnosti a budućnost Hrvatske bila vrlo upitna, razmatrala se mogućnost formiranja Vlade nacionalnog jedinstva. Upravo u tim trenucima Ivica Račan je Franju Tuđmana stavio „pred zid“, čije posljedice i danas osjećamo i dvojbeno je hoćemo li se ikada uspjeti riješiti njihovih negativnih pojava.

Potporu SDP-a Vladi nacionalnog jedinstva, s Franjom Gregurićem na čelu, Račan je uvjetovao uknjižbom dotadašnje društvene imovine, koju je SDP do tada koristio, kao njihovog privatnog vlasništva.

Podliježe li SDP pod udar zakona o ratnom profiterstvu?

Prema tvrdnjama analitičara, vrijednost te imovine iznosila je u to vrijeme više od 12o milijuna njemačkih maraka, pa se stoga s pravom nameće pitanje: Da li je ovo jedan od prvih primjera ratnog profiterstva u Republici Hrvatskoj?

U međuvremenu, dobar dio te imovine je rasprodan, dio je uz najamninu dat u zakup a jedan dio je ostao u vlasništvu SDP-a. Novac namaknut od prodaje te imovine investiran je u poduzeća čiji su vlasnici bliski vodstvu SDP-a, dok se novac prikupljen od najamnina redovito deponira na tajne račune u nekim bankama u Hrvatskoj i inozemstvu, o čemu je nedavno govorio i Ivan Zvonimir Čičak.

Kad se ovome dodaju donacije i milijunske dotacije iz proračuna onda je više nego očito o kolikim se i kakvim iznosima novca radi. Međutim, odgovor na pitanje da li je temeljni kapital SDP-a, odnosno SKH, nastao nacionalizacijom i pretakanjem iz nekadašnjih OOUR-a i DPZ-a, stečen na zakonit način, nitko od državnih dužnosnika ne želi kazati.

Ta šutnja, naravno, nikako ne iznenađuje. Iz osnovnog razloga što oni pojedinci koji su po vrlo povoljnim uvjetima od SDP-a kupili kuće, stanove, vile ili nekretnine upravljaju današnjom Hrvatskom.

Ukoliko bi otvorili ovo pitanje i pokušali provesti denacionalizaciju ili riješiti enigmu otimačine društvenog vlasništva u vrijeme svemoćne partije, onda se svakako izlažu opasnosti da ostanu bez nekretnina, koje su kupili upravo od SDP-a, ali i novca koji su uplatili na tajne račune SDP-a. To je ta omerta, koju pojedinci stasali iz najmračnijih frakcija nekadašnje KPJ i danas provode.

Zbog toga im, uostalom, treba i sustavno podgrijavanje priče o velikoj pljački devedesetih, kao i šutnja o nacionalizaciji, zločinima komunizma i masovnim pljačkama društvenog vlasništva u vrijeme komunizma.

Ilija Zovko


registracija
22/4/11

www, 06.11.11. 21:12

Baš svi mediji u hrvatskoj prate samo dvije političke opcije, kao da nitko drugi uopće ne postoji.


registracija
17/6/05

torpedo, 07.11.11. 08:03

@Zvonko
kakve veze imaju ovi tvoji HDZ-propagandni tekstovi sa komentarom ispod clanka? Jesi li placen po ucinku (broju komentara) ili pausalno?

Koliko se sjecam, Mladez HDZ-a je placena pausalno bez obzira na ucinak prilikom "spontanih" demonstracija.

HDZ je proveo kriminalnu pretvorbu, sa svojom nesposobnim politicarima je unazadio hrvatsko drustvo za bar 20 godina (poticanjem tzv manekenske kulture - niko nista ne radi svi imaju love a to je bilo moguce samo sa pljackom gigantskih razmjera), a iz preostalih drzavnih firmi isisavao milijunske iznose (u eurima) da bi sa tim novcem placao "troskove" od pripadnika Mladezi HDZ-a, davao donacije nekim crkvama u Lici te financirao predsjednicke kampanje (npr. J. Kosor).

Mislim, tragedija HDZ-a je upravo u tome sto je 1992 godine vladao toliki optimizam prilikom stvaranja drzave, svi su se bili spremni odricati, da bi danas ta ista stranka koja je predvodila, umjesto da je "pokrenula Hrvatsku", postala leglo pljacke i korupcije (i sa opljackanim novcem je placala izborne pobjede).


registracija
9/3/10

nostradurus, 07.11.11. 13:15

Kukuriku su samo crvena verzija HDZ-a. Nije ih briga za narod, već za sebe. Alternativa postoji. Za koga glasati i zbog čega sam napisao: sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika