08.11.2011. / 16:33

Autor: Hina

Asteroid veličine nosača aviona prolazi blizu Zemlje

Asteroid veličine nosača aviona prolazi blizu Zemlje u utorak, ali nema opasnosti od sudara s našim planetom, piše NASA na internetskoj stranici ističući da se radi o najvećem asteroidu koji se približio Zemlji nakon 1976.

Asteroid će proći veoma blizu ZemljeAsteroid će proći veoma blizu ZemljeAsteroid veličine nosača aviona prolazi blizu Zemlje u utorak, ali nema opasnosti od sudara s našim planetom, piše NASA na internetskoj stranici ističući da se radi o najvećem asteroidu koji se približio Zemlji nakon 1976.

Nebesko tijelo široko 400 metara pod imenom 2005 YU55 bit će najbliže u utorak u 23.28 sati po srednjoeuropskom vremenu, prolazeći 324.600 kilometara od Zemlje, što je 0,85 puta udaljenost od Zemlje do Mjeseca.

Taj se asteroid nalazi u orbiti koja ga u redovitim razmacima približava Zemlji, Marsu ili Veneri, ali njegov prolaz u utorak uz plavi planet najbliži je unazad "najmanje 200 godina", ističe NASA.

Sljedeći bi se put tako veliki asteroid trebao približiti na takvu udaljenost od Zemlje 2028.

Budu li ga astronomi amateri željeli promatrati, morat će imati teleskop s otvorom od najmanje 15 centimetara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika